Tuńczyk zapiekany o Smaku azjatyckim z fasolką szparagową

Tuńczyk zapiekany o Smaku azjatyckim z fasolką szparagową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 43g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, fasola, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć złoty brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym, Zapiekane Tofu z fasolką szparagową i azjatyckim sosem kokosowym, oraz Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, proszek wasabi i czosnek w proszku w szklanym naczyniu o wymiarach 8x8x2 cali.
Dodać tuńczyka; obrócić kilka razy, aby pokryć marynatą.
Tymczasem, gotować fasolę w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół.
Rozgrzać olej sezamowy w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Wyjąć tuńczyka z marynaty; marynatę rezerwować.
Tuńczyka ze wszystkich stron posypać pieprzem.
Dodaj tuńczyka na patelni i gotować, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół na stronę.
Przelać tuńczyka na talerze.
Dodać fasolkę szparagową, cukier i zastrzeżone marynaty na patelni. Gotować, aż sos jest zmniejszona na tyle, aby płaszcz fasoli, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół. Używając szczypiec, umieścić fasolę obok tuńczyka i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.