Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem
Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 730 kalorii, 44g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.
Instrukcje
1
Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżkę natki pietruszki i płatki czerwonej papryki. Tuńczyka wrzucić z marynatą i odstawić do marynaty na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mandarynki, Każda
2
Wlać ocet, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki i sos sojowy do miski blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
3
Dodaj szalotkę, 1 łyżkę natki pietruszki, tymianek, koperek, miód, musztardę Dijon, jalapeno i imbir. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, a następnie dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w powolnym, stałym strumieniu z uruchomionym blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Udziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij inny duży pojemnik pół lodem, pół zimną wodą i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać fasolki verts do wrzącej wody, i gotować, aż tylko miękkie, 35 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
6
Wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie w celu ostygnięcia. Następnie blanszujemy marchewki, aż staną się miękkie, około 1 1/2 minuty; schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Słonina Wieprzowa
7
Gdy warzywa są zimne, wyjąć z lodowatej wody i osuszyć.
Umieścić w dużej misce, i wrzucić z połówki pomidorów, oliwki, cebula, i trybula; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Trybula
Ciasto Kukurydziane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
9
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i zetrzeć nadmiar marynaty. Sezon tuńczyka do smaku z solą i pieprzem, a następnie sear w gorącej patelni do pożądanej doneness, o 1 minuta na stronie na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z Tuńczyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Aby złożyć, wrzucić sałatkę warzywną z wystarczającą ilością sosu, aby lekko płaszcz. Podziel sałatkę na 4 talerze i umieść smażony stek z tuńczyka na każdym z nich.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.