Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem

Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem
Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 730 kalorii, 44g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.

Instrukcje

1
Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżkę natki pietruszki i płatki czerwonej papryki. Tuńczyka wrzucić z marynatą i odstawić do marynaty na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Wlać ocet, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki i sos sojowy do miski blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj szalotkę, 1 łyżkę natki pietruszki, tymianek, koperek, miód, musztardę Dijon, jalapeno i imbir. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, a następnie dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w powolnym, stałym strumieniu z uruchomionym blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij inny duży pojemnik pół lodem, pół zimną wodą i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać fasolki verts do wrzącej wody, i gotować, aż tylko miękkie, 35 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie w celu ostygnięcia. Następnie blanszujemy marchewki, aż staną się miękkie, około 1 1/2 minuty; schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Gdy warzywa są zimne, wyjąć z lodowatej wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Umieścić w dużej misce, i wrzucić z połówki pomidorów, oliwki, cebula, i trybula; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
TrybulaTrybula
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i zetrzeć nadmiar marynaty. Sezon tuńczyka do smaku z solą i pieprzem, a następnie sear w gorącej patelni do pożądanej doneness, o 1 minuta na stronie na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Aby złożyć, wrzucić sałatkę warzywną z wystarczającą ilością sosu, aby lekko płaszcz. Podziel sałatkę na 4 talerze i umieść smażony stek z tuńczyka na każdym z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
12
Mżawka z dodatkowym dressingiem do podania.

Składniki

6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety Ahi (yellowfin) steki z tuńczyka, w miarę możliwości sushifilety Ahi (yellowfin) steki z tuńczyka, w miarę możliwości sushi16marchewki dziecięce, zielenina przycięta do 1/4 calamarchewki dziecięce, zielenina przycięta do 1/4 cala16pomidory winogronowe lub cherry, o połowę mniejszepomidory winogronowe lub cherry, o połowę mniejsze2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegałązki trybuligałązki trybuli1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMusztarda DijonMusztarda Dijon2Batoniki toffi Heathposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony48haricots verts (cienka, Francuska fasola szparagowa), przycięteharicots verts (cienka, Francuska fasola szparagowa), przycięte12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami16Oliwki Nicoise, Gaeta lub Kalamata, pestkowe i połówkoweOliwki Nicoise, Gaeta lub Kalamata, pestkowe i połówkowe4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeży popękany pieprz do smakuSól koszerna i świeży popękany pieprz do smaku12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Batoniki toffi Heathświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona0Batoniki toffi HeathCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1papryka chili jalapeno lub serrano, sadzona i posiekanapapryka chili jalapeno lub serrano, sadzona i posiekana1szalotka posiekanaszalotka posiekana2Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn