Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem
Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 730 kalorii, 44g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.
Instrukcje
1
Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżkę natki pietruszki i płatki czerwonej papryki. Tuńczyka wrzucić z marynatą i odstawić do marynaty na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mandarynki, Każda
2
Wlać ocet, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki i sos sojowy do miski blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość Anioła
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj szalotkę, 1 łyżkę natki pietruszki, tymianek, koperek, miód, musztardę Dijon, jalapeno i imbir. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, a następnie dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w powolnym, stałym strumieniu z uruchomionym blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Udziec Jagnięcy Z Kością
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij inny duży pojemnik pół lodem, pół zimną wodą i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
5
Dodać fasolki verts do wrzącej wody, i gotować, aż tylko miękkie, 35 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie w celu ostygnięcia. Następnie blanszujemy marchewki, aż staną się miękkie, około 1 1/2 minuty; schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Słonina Wieprzowa
7
Gdy warzywa są zimne, wyjąć z lodowatej wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Umieścić w dużej misce, i wrzucić z połówki pomidorów, oliwki, cebula, i trybula; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Trybula
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i zetrzeć nadmiar marynaty. Sezon tuńczyka do smaku z solą i pieprzem, a następnie sear w gorącej patelni do pożądanej doneness, o 1 minuta na stronie na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Stek Z Tuńczyka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Aby złożyć, wrzucić sałatkę warzywną z wystarczającą ilością sosu, aby lekko płaszcz. Podziel sałatkę na 4 talerze i umieść smażony stek z tuńczyka na każdym z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.