Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem

Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem
Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 730 kalorii, 44g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.

Instrukcje

1
Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżkę natki pietruszki i płatki czerwonej papryki. Tuńczyka wrzucić z marynatą i odstawić do marynaty na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2
Wlać ocet, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki i sos sojowy do miski blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodaj szalotkę, 1 łyżkę natki pietruszki, tymianek, koperek, miód, musztardę Dijon, jalapeno i imbir. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, a następnie dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w powolnym, stałym strumieniu z uruchomionym blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij inny duży pojemnik pół lodem, pół zimną wodą i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodać fasolki verts do wrzącej wody, i gotować, aż tylko miękkie, 35 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
6
Wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie w celu ostygnięcia. Następnie blanszujemy marchewki, aż staną się miękkie, około 1 1/2 minuty; schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Gdy warzywa są zimne, wyjąć z lodowatej wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
8
Umieścić w dużej misce, i wrzucić z połówki pomidorów, oliwki, cebula, i trybula; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
TrybulaTrybula
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na dużym ogniu, aż do bardzo gorącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i zetrzeć nadmiar marynaty. Sezon tuńczyka do smaku z solą i pieprzem, a następnie sear w gorącej patelni do pożądanej doneness, o 1 minuta na stronie na rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Aby złożyć, wrzucić sałatkę warzywną z wystarczającą ilością sosu, aby lekko płaszcz. Podziel sałatkę na 4 talerze i umieść smażony stek z tuńczyka na każdym z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
12
Mżawka z dodatkowym dressingiem do podania.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn