Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym

Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym
Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 777 kalorii, 49g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 7,03 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól i pieprz, wino, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym, Sezamowy tuńczyk Ahi z sosem sojowo-imbirowo-limonkowym, oraz Tuńczyk z sezamem w sosie marchewkowo-imbirowym.

Instrukcje

1
W rondlu podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać imbir, cebula i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
3
Dodać ocet, sok pomarańczowy, mirin, Wino i Sriracha i gotować na wolnym ogniu, aż płyn prawie odparuje, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
SrirachaSriracha
OcetOcet
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WinoWino
4
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 15 protokół. SOS przecedzić, doprawić solą i pieprzem; ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KremKrem
SOSSOS
5
Tuńczyka doprawić solą i pieprzem, obustronnie posmarować sezamem. Na patelni nieprzywierającej podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj tuńczyka; gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż nasiona sezamu są rumiane i tuńczyk jest średnio rzadkie, 5 protokół. Pokrój tuńczyka o grubości 1/3 cala i podawaj z kremem imbirowym i szklanym makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
ImbirImbir
MakaronyMakarony
KremKrem
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn