Tuńczyk z ryżowym Pilafem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 463 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szczypiorek, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ryż Pilaf ze świeżym tunanem i ziołami, Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), oraz Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej.
Instrukcje
1
Umieść ryż i 2 szklanki wody w garnku i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i gotować do miękkości. Doprawić tymiankiem i 1/4 łyżeczki pieprzu. Delikatnie wymieszać z ugotowanym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
Cebula
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieść edamame w oddzielnym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 protokół, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
5
Rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek na patelni. Tuńczyka utrzeć z pozostałym 1/4 łyżeczki pieprzu i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
Sól
Tuńczyk
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieścić tuńczyka na patelni, i gotować do pożądanej doneness. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Miejsce szalotki w patelni. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wlać 3/4 szklanki wody. Gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki, następnie wymieszać szczypiorek, skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy. Ryby ułożyć na ryżu i skropić sosem do podania.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.