Tuńczyk Z Makaronem I Frisée
Tuńczyk z Pastanem i Frisée może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś kasztany wodne, makaron, taki jak fusilli, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Chiocciole z tuńczykiem, czerwoną cebulą i Frisee, Steki z tuńczyka zawijane boczkiem z sałatką z Frisée i awokado, oraz Sałatka Pastan i tuńczyk (Ensalada de Pasta y Atún).
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron aż al dente.
Dobrze odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
W rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować kasztany wodne przez 1 minutę.
Odcedzić i pokroić 1/4 cala grubości.
W dużej misce, wymieszać pozostałe 1/3 szklanki oliwy z oliwek z szalotki, sok z cytryny i czosnku. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać makaron, Fryz, tuńczyk i kasztany wodne lub jabłko; wrzucić dobrze i służyć.