Tuńczyk z czarnym pieprzem, karczochami i cytryną

Tuńczyk z czarnym pieprzem, karczochami i cytryną
Tuńczyk z czarnym pieprzem, karczochami i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na 6,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól koszerna, ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tuńczyk z czarnym pieprzem, karczochami i cytryną, Linguine Z Tuńczykiem, Karczochami I Cytryną, oraz Pełnoziarnisty Czarny Pieprz Fettuccine Z Karczochami Dla Dzieci dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj karczochy, cytryna, czosnek i tymianek (jeśli używasz). Gotować do ogrzania przez, 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CzosnekCzosnek
CytrynaCytryna
TymianekTymianek
4
Przenieść na talerz. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TuńczykTuńczyk
5
Rozgrzać pozostały olej na patelni. Ugotować tuńczyka, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron, do pożądanej doneness, około 2 minut dla średnich. Powrót mieszaninę karczoch na patelni i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
TuńczykTuńczyk
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać na ryżu.Wskazówka: Szukaj karczochów zapakowanych w wodę lub olej, a nie marynatę. Jeśli nie możesz ich znaleźć, dokładnie spłucz karczochy wodą, a następnie osusz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
MarynataMarynata
WodaWoda
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia82
Magazyn