Tuńczyk w zapiekance ze słomy

Tuńczyk w zapiekance ze słomy
Tunan w zapiekance ze słomy to bezglutenowe i pescatarian przepis z 4 porcjami. Za $1.09 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 253 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka albacore tunan w wodzie, skondensowany krem z zupy grzybowej, łodygi i kawałki grzybów oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, który jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Serowo-Szpinakowa, Przepis na ziemniaki ze słomy (kwietniowe ziemniaki ze słomy rozmarynowej z Lem, oraz Zapiekanka z owoców morza lub pyszna zapiekanka z tuńczyka.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj zupę i mleko, aż się zmiksują. Dodaj tuńczyka, grzyby, warzywa i 1-1/2 szklanki paluszków ziemniaczanych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przenieś do natłuszczonego 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Posyp pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5
Piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, gdy szampan i ziemniaki będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to świetny wybór na tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Vin de Sandwich Pinot Noir Jimmy ' ego Johna. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i winiarza Kenny ' ego Likitprakonga.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn