Tuńczyk Teriyaki

Tuńczyk Teriyaki
Teriyaki Tunan jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 730 kalorii, 85g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 12,85 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz marchew, sól morska, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Tuna Teriyaki, Pieczony Tuńczyk Teriyaki, oraz Tuńczyk Teriyaki Z Ananasem.

Instrukcje

1
Wlać sos teriyaki do płytkiego naczynia lub miski i umieścić steki z tuńczyka w sosie do marynowania. Przykryć i pozostawić do marynowania na około 45 minut w temperaturze pokojowej. Steki będą gotować bardziej równomiernie, jeśli nie są zimne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Steki z tuńczyka ułożyć na rozgrzanym oleju i polać sosem teriyaki. Steki wycisnąć sok z cytryny i posypać sezamem. Gdy dno jest jasnobrązowy, Odwróć steki, i gotować, aż rumiane po drugiej stronie. Środek nadal będzie lekko czerwony. Doprawić solą morską i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Steki z tuńczyka ułożyć na talerzach i udekorować startą marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Podawać kapiele z patelni jako sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn