Marynowany tuńczyk Ahi z sosem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 12,12 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1075 kalorii, 102g białka, oraz 66 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jeśli masz steki z tuńczyka ahi, piernik, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Pieczony Tunan w sosie Wasabi, oraz Misia mamusia patelnia podsmażony tuńczyk Ahi z sosem Wasabi dla podobnych receptur.
Tuńczyk Ahi świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.