Tuńczyk Puttanesca
Tuńczyk Puttanescan jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 767 kalorii. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz płatki pieprzu, sól, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Penne Z Tuńczykiem Puttanesca, Tuńczyk Puttanescan i Penne, oraz Makaron Z Tuńczykiem Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić duży garnek z wodą na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Posolić wodę i ugotować penne do al dente.
W międzyczasie podgrzej dużą patelnię z 3 obrotami patelni oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki, gotować minutę lub 2, Następnie dodać tuńczyka i rozbić go łyżką.
Dodaj oliwki i kapary, gotuj minutę lub 2 więcej, następnie dodaj wermut lub białe wino; wymieszaj i gotuj minutę. Jeśli używasz całych pomidorów, umieść durszlak na misce, zmiażdż pomidory drewnianą łyżką, a następnie dodaj pomidory i ich sok na patelnię. W przeciwnym razie wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory i sok.
Dodać natkę pietruszki, skórkę i czarny pieprz, a następnie dusić SOS jeszcze kilka minut.
Do sosu dodać kilka chochli skrobiowej wody do gotowania makaronu.
Odcedzić makaron, dodać do patelni i wrzucić do herbu.
Podawać z ładnym chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest wino rezerwowe Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.