Tuńczyk Prowansalski
Tuńczyk prowansalski może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 681 kalorii, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.27 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotki, pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Tuńczyk z warzywami prowansalskimi, Steki Z Tuńczyka Prowansalskie, oraz Grillowany Tuńczyk z warzywami prowansalskimi i łatwym Aioli.
Instrukcje
Sałatę podzielić na poszczególne talerze i skropić 2 łyżkami oleju. W misce, połączyć tuńczyka, buraki, szalotki, pietruszka, sól, pieprz, i pozostały olej. Łyżka obok sałaty. Pokrój bagietkę na pół wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę w poprzek na kawałki o grubości 4 cali.
Rozłóż pokrojoną stronę każdego kawałka tapenadą.
Podawać z sałatą i tuńczykiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.