Tuńczyk Pita topi się
Tuna Pita Melts to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 173 kalorie. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, przyprawy ogórkowej, sera cheddar i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przygotowało 19 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tuna Melts, Tuna Melts i Tuna Melts.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ułóż całe chleby pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec przez 5 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
W średniej misce wymieszaj tuńczyka, majonez, przyprawę, koper i sól.
Rozłóż równą ilość mieszanki tuńczyka na każdym chlebie pita. Na tuńczyku ułóż krążki pomidorów i posyp tartym serem Cheddar.
Piec przez 5 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Iron Horse Wedding Cuvee. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
![Cuvee ślubne Żelaznego Konia]()
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.