Tuńczyk Maki

Tuńczyk Maki
Tuńczyk Maki wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 91 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, marchewkę, pieczone nori i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Tuńczyk Maki, Kappa Maki, oraz Pizza Maki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę wodą z lodem i plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść matę sushi na desce do krojenia z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Lekko zwilżyć ręce wodą z cytryny, następnie delikatnie rozprowadzić około 3/4 szklanki ryżu na nori w równej warstwie, pozostawiając 1/2-calową granicę na długim końcu naprzeciwko siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CytrynaCytryna
WodaWoda
NoriNori
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Pędzel 1/2 łyżeczki pasty wasabi w cienkiej poziomej linii w poprzek ryżu około 1 cala od najbliższej strony. Ułóż około 1/8 pasków tuńczyka w poziomej linii na szczycie linii wasabi, odcinając tuńczyka w razie potrzeby, aby pasował z boku na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
WasabiWasabi
RyżRyż
TuńczykTuńczyk
4
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę kciukami, trzymając nadzienie na miejscu palcami i złóż matę nad nadzieniem, aby górne i dolne krawędzie ryżu się spotkały. Ścisnąć delikatnie, ale mocno wzdłuż długości rolki i szarpać górną krawędź maty od siebie, aby dokręcić. (Obramowanie Nori nadal będzie widoczne pod górną krawędzią maty.) Otworzyć matę i obrócić kłodę do przodu o 1/4 obrotu, następnie ponownie złożyć matę i ścisnąć delikatnie, ale mocno, aby uszczelnić nori border. Powtórz, aby utworzyć Pozostałe rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
NoriNori
RyżRyż
5
Przenieś 1 rolkę, szew w dół, na deskę do krojenia. Ostry nóż zanurzyć w wodzie cytrynowej, wytrząsając nadmiar. Rolkę pokroić na pół, a następnie każdą połowę pokroić na 3 kawałki. Pozostałe rolki pokroić w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
RolkaRolka
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
6
Podawać natychmiast z pozostałą pastą wasabi, imbirem, daikonem, marchewką i sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Sos SojowySos Sojowy
MarchewMarchew
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
ImbirImbir

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn