Tuńczyk Imbirowy Z Mżawką Wasabi I Imbirowym Plackiem Kumara

Tuńczyk Imbirowy Z Mżawką Wasabi I Imbirowym Plackiem Kumara
Imbirowy Tuńczyk z mżawką Wasabi i placki imbirowe Kumara mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 1 i kosztuje 34,46 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 196g białka, 108 g tłuszczu, oraz w sumie 2620 kalorii. Jeśli masz wasabi, kolendrę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Imbirowym Wasabi, Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem, oraz Kiełki pszenicy i imbir, krem Wasabi i babeczki z tuńczykiem Creme Fraiche.

Składniki

4steki z tuńczykasteki z tuńczyka33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię1dla każdego.Jogurt z kolendrą ChiliJogurt z kolendrą Chili801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakolendra drobno posiekanakolendra drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino2jajka lekko ubitejajka lekko ubite33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąkamąka2Batoniki toffi Heathimbir tartyimbir tarty3Batoniki toffi Heathpiernik tartypiernik tarty1dla każdego.Placki Imbirowe KumaraPlacki Imbirowe Kumara21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejkumara , grubo Starta (ok. 400g)kumara , grubo Starta (ok. 400g)1dla każdego.olej (do głębokiego smażenia)olej (do głębokiego smażenia)12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula posiekana drobnocebula posiekana drobno1801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jogurt zwykłyjogurt zwykły2czerwone chili, posiekane, drobno posiekaneczerwone chili, posiekane, drobno posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku1801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3Batoniki toffi Heathsłodki sos chilisłodki sos chili1dla każdego.Mżawka WasabiMżawka Wasabi12 łyżeczki czosnku w proszkuwasabi, użyłem proszku (mówię 1 Jak zrobiłem 11/2 i to było trochę za dużo dla mojego mężulka, myślałem, że jest świetny, więc po prostu dostosuj )wasabi, użyłem proszku (mówię 1 Jak zrobiłem 11/2 i to było trochę za dużo dla mojego mężulka, myślałem, że jest świetny, więc po prostu dostosuj )1( bakłażany)cukinia, grubo Startacukinia, grubo Starta

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn