Tuńczyk Caldine

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka Caldine. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 35g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka imbiru, strąki tamaryndowca, olej arachidowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan, Chili Crusted Ahi Sałatka z tuńczykiem i awokado z sosem Kolendrowo-czosnkowym (GF!) ... i Fave Five Friday: zdrowy tuńczyk, oraz Tuna Tataki vel Seared Tuna dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wlać 3/4 szklanki wrzącej wody na strąki tamaryndowca i odstawić do namoczenia.
Połącz ziarna pieprzu, nasiona kolendry i nasiona kminku w młynku do przypraw i zmiel do całkiem dobrze.
Dodać zmielone migdały i ponownie krótko zmielić.
Dodać kurkumę do mieszanki przypraw i odstawić.
Używając mashera do ziemniaków lub tylnej części drewnianej łyżki, zmiażdż (teraz miękkie) strąki tamaryndowca, aby uwolnić miąższ, mieszając, aby połączyć się z wodą, która stanie się mętna i różowobrązowa. Odcedzić płyn przez sito o drobnych oczkach do małej miski i wyrzucić strąki. Odstawić.
Rozgrzać olej w dużej, szerokiej patelni smażonej na średnim ogniu, dodać cebulę, czosnek, imbir i dużą szczyptę soli i gotować delikatnie przez około 5 protokół, aż zacznie mięknąć. Wymieszać przyprawy i gotować przez kolejne kilka minut, aż do całkiem pachnące.
Dodać mleko kokosowe, chiles, 2/3 szklanki wody z tamaryndowca, i sok z limonki i gotować na wolnym ogniu przez około 3 protokół, mieszając od czasu do czasu. Lekko posolić kawałki tuńczyka i dodać je do patelni, zmniejszając ogień do niskiego poziomu. Dusić, aż tuńczyk jest po prostu gotowane przez, 4 do 5 protokół, obracając kawałki raz w połowie tak gotować równomiernie. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby, i udekorować kolendry.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.