Tuńczyk Albacore Sezamowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Sezam tuńczyk Albacore spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 609 kalorii, 54g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, olej sezamowy, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Miska Z Tuńczykiem Albacore, Sałatka Z Tuńczyka Albacore, oraz Tuńczyk Albacore z selerem i orzechami włoskimi.
Instrukcje
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek do patelni i zawirować do herbu.
Dodać grzyby, i smażyć przez 5 minut lub do lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodać bulion i ocet; gotować przez 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje. Trzymaj ciepło.
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej sezamowy do patelni; zawirować, aby pokryć.
Dodaj bok choy, ściąć boki w dół; gotować przez 1 minutę.
Dodaj sos sojowy i nasiona sezamu; gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzanego.
Dodać 1 łyżkę bok choy gotowania cieczy i kolendry do mieszaniny grzybów; wymieszać, aby połączyć.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu.
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Rybę posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj rybę na patelnię; smażyć 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Aby służyć, miejsce 1/2 Puchar ryżu na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 2 bok choy ćwiartki. Ułóż 1 filet z tuńczyka na każdym talerzu; top każdej porcji z mieszaniną 1/4 szklanki grzybów.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.