Tuńczyk Ahi z koprem włoskim z cytrynowym Aïoli na kuskusie
Tuńczyk Ahi z koprem włoskim z cytrynowym Aïoli nad kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 763 kalorie, 53g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Mieszanka soku z cytryny, pieprzu, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84% to danie jest super. Podobne przepisy to Żeberka z miodem i frytki pieczone w piekarniku z koprem włoskim Aioli {Marx Foods Challenge}, Panko Crusted cukinia z cytrynowo-czosnkowym Aioli, oraz Tuńczyk Cytrynowy-Aioli Bruschetta.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 3 składniki w ciężkiej małej patelni. Toast na średnim ogniu, aż pachnące, potrząsając patelni od czasu do czasu, o 3 protokół. Mielenie mieszanki przypraw w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przełożyć do miski; wymieszać w 1 łyżeczce soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
W małej misce ubić majonez, sok z cytryny, szczypiorek i połowę czosnku. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać mieszaninę przypraw hermetycznie w temperaturze pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce cytryny aioli.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Majonez
Szczypiorek
Czosnek
Aioli
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj marchew i cebulę i smażyć, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
6
Dodaj tymianek i pozostały czosnek i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Tymianek
7
Dodać 2 1/4 szklanki wody i pozostałe 1/2 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
8
Dodać groszek cukrowy i gotować, aż będzie chrupiący, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć groszek na talerz. Natychmiast dodaj kuskus do wody na patelni i wymieszaj, aby połączyć. Przykryć i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Cukrowy
Kuskus
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
9
Odstawić 5 minut. Puszysty kuskus widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
10
Przenieść do miski i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Wymieszać w groszku cukrowym i koperku. Doprawić do smaku pieprzem. (Kuskus można zrobić 2 godziny wcześniej.
Posypać mieszanką przypraw. Tuńczyk Grill aż smażone na zewnątrz i rzadko w centrum, o 4 minut na stronie. Przechowywać w lodówce odkryte przez 1 godzinę, a następnie pokroić w 1/2-cala-grube plastry. Łyżka kuskusu na talerze. Top z tuńczykiem i mżawka z cytryny aioli.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe są doskonałym wyborem dla tuńczyka Ahi. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.