Turecko-Jabłkowe Szwedzkie Klopsiki
Turecko-jabłkowe szwedzkie klopsiki mogą być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.19 za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony cynamon, jajko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki Z Indyka, Szwedzkie Klopsiki Z Indyka, oraz Pulpety Z Indyka Szwedzkiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób klopsiki: pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać drobną okruchy.
Dodaj mleko i sos Worcestershire i pulse do pasty; odstawić.
Rozgrzać masło i olej roślinny w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać szalotki i gotować, mieszając, aż złoty kolor, o 8 protokół.
Dodać jabłko, czosnek, cynamon, 1 łyżeczka soli i kilka mielonych pieprzu i gotować, aż jabłko będzie miękkie, o 3 protokół. Wymieszać mieszaninę bułki tartej i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Przenieść do dużej miski i ostudzić całkowicie.
Dodać indyka i jajko do miski i ubić mikserem na lowspeed aż dobrze połączone, o 4 protokół. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F i pokryj blachę do pieczenia sprayem do gotowania. Zwilż ręce i tworzą mieszaninę mięsa do 36 kulek (o 1 cala każdy). Ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia i piec, aż lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
W międzyczasie zrobić sos: roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i ubijać, aby uzyskać gładką pastę, o 3 protokół. Stopniowo ubić bulion z kurczaka, a następnie dodać sos Worcestershire. Gotować, ubijając, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać klopsiki i gotować na wolnym ogniu, aż firmy i gotowane przez, o 10 protokół.
Podawać na puree ziemniaczanym i top z pietruszką i / lub szczypiorkiem.