Tureckie Placki Z Cukinii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj tureckich placków z cukinii. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 641 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, cukinię, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 953 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki Z Cukinii, Placki Z Cukinii, oraz Placki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Utartą cukinię włóż do durszlaka, posyp solą morską i pozostaw płyn na 20 minut, wyciśnij nadmiar płynu z cukinii i przelej do miski.
Dodać cebulę, pietruszkę, koperek, mąkę i jajka do cukinii i wymieszać do połączenia. Doprawić solą morską i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni nieprzywierającej. Upuść 1 łyżkę mieszanki na raz do oleju i gotuj na dużym ogniu przez 2-3 minuty, lub do złotego koloru z obu stron.
Odcedzić na papierowym ręczniku i podawać na gorąco lub na zimno, z jogurtem czosnkowym (zmiażdżyć czosnek i sól i wymieszać z jogurtem) i zieloną sałatką.