Turecka jagnięcina, Figa i miętowy Kebab
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Tureckiej jagnięciny, Fig i miętowych kebabów. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 235 kalorii, 21g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, wodę, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Tureckie Jagnięce Kebaby, Tureckie Kebaby Z Jagnięciną I Bakłażanem, oraz Grillowane Jagnięce Kebaby Z Tureckimi Smakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Pokroić jagnięcinę na 48 (1-calowe) kawałki; odstawić.
Połącz miętę i kolejne 8 składników (mięta przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodać jagnięcinę; uszczelnić i marynować w lodówce 20 minut, obracając worek od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić marynatę.
Połączyć wrzącą wodę i figi w dużej misce; przykryć i odstawić 10 minut lub do miękkości.
Dobrze spuścić; przeciąć na pół.
Każdą cebulę pokroić na 6 klinów; każdy klin pokroić na pół w poprzek (w sumie 24 sztuki).
Nawlecz 4 kawałki jagnięciny, 2 figi i 2 kawałki cebuli na przemian na 12 (10-calowe) szaszłyki.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść kebaby na ruszcie lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.