Turcja Samosas

Turcja Samosas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Turcji Samosas spróbować. Jedna porcja zawiera 3584 kalorii, 29g białka, oraz 355g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 371 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, nasiona gorczycy brązowy, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Samosy Niskotłuszczowe, Samosas, oraz Podstawowe Samosy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać skrócenie i użyć blendera do ciast lub 2 widelców, aby pokroić skrócenie w mieszaninę mąki, aż będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj wodę w 3 partiach i użyj blendera do ciast lub widelców, aby delikatnie przerobić ją na ciasto (ciasto będzie początkowo kudłate).
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przenieś na powierzchnię roboczą i zagniataj ciasto, aż będzie nawodnione i zacznie wygładzać, około 5 minut (powierzchnia ciasta nadal będzie wyglądać Kudłaty; wygładzi się podczas odpoczynku). Zawiń ciasto w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, garam masala, nasiona gorczycy, nasiona kminku, i curry i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż nasiona gorczycy zaczną pop i cebula jest przezroczysta, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Garam MasalaGaram Masala
Nasiona KminkuNasiona Kminku
CebulaCebula
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Dodać czosnek i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Zdjąć patelnię z ognia i dodać indyka, tłuczone ziemniaki, groszek i gorące chiles i wymieszać do połączenia. Dostosuj przyprawę w razie potrzeby z solą i odstawić do ostygnięcia przed napełnieniem samosas.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ZiemniakZiemniak
Papryka ChiliPapryka Chili
Cała TurcjaCała Turcja
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Podziel ciasto samosa na 6 równych części i zwiń każdą w kulkę. Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, toczyć każdą kulkę w okręgu, który mierzy około 8 cali i ma około 1/8 cala grubości. DO AHEAD: kręgi ciasta samosa mogą być wykonane z wyprzedzeniem, warstwami między arkuszami papieru woskowego, owinięte podwójną warstwą plastiku i schłodzone przez 24 godziny lub zamrożone do 3 miesięcy. Rozmrażaj przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Przeciąć kręgi ciasta na pół, tak aby było 12 półkoli. Użyj pędzla do ciasta, aby lekko umyć płaską krawędź 1 półkola wodą, a następnie złóż 1 róg w górę i na środku. Wchodzisz na drugim rogu, aby trójkąt, i szczypta rogi trójkąta do uszczelnienia (pozostawić zaokrąglony bok otwarty). Trzymaj trójkąt w dłoni z otwartą zaokrągloną stroną skierowaną do góry i pozwól, aby ciasto się otworzyło, aby stworzyć stożek. Napełnij 1/4 szklanki nadzienia, lekko posmaruj pozostałą otwartą krawędź ciasta wodą, a następnie uszczypnij wzdłuż zaokrąglonej strony, aby uszczelnić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. DO AHEAD: wypełnione samosy mogą być zamrożone, dobrze zapakowane w plastik, do 3 miesięcy. Smażyć je w stanie częściowo rozmrożonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
W ciężkim dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 163°. pracując partiami, smażyć samosy do ciemnobrązowego, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Przenieść jak zrobić do papieru ręcznikiem wyłożone blachy do pieczenia do odsączenia i ostudzić. Nadal smażyć Pozostałe samosy, przywracając olej do 163° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Podawać na gorąco z chutney z kolendry i mięty i / lub chutney z mango, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Chutney MiętowyChutney Miętowy
KolendraKolendra
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn