Turcja Samosas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Turcji Samosas spróbować. Jedna porcja zawiera 3584 kalorii, 29g białka, oraz 355g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 371 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, nasiona gorczycy brązowy, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Samosy Niskotłuszczowe, Samosas, oraz Podstawowe Samosy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Dodać skrócenie i użyć blendera do ciast lub 2 widelców, aby pokroić skrócenie w mieszaninę mąki, aż będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawaj wodę w 3 partiach i użyj blendera do ciast lub widelców, aby delikatnie przerobić ją na ciasto (ciasto będzie początkowo kudłate).
Przenieś na powierzchnię roboczą i zagniataj ciasto, aż będzie nawodnione i zacznie wygładzać, około 5 minut (powierzchnia ciasta nadal będzie wyglądać Kudłaty; wygładzi się podczas odpoczynku). Zawiń ciasto w folię i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu roztopić masło.
Dodaj cebulę, garam masala, nasiona gorczycy, nasiona kminku, i curry i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż nasiona gorczycy zaczną pop i cebula jest przezroczysta, o 3 protokół.
Dodać czosnek i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 30 sekund.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać indyka, tłuczone ziemniaki, groszek i gorące chiles i wymieszać do połączenia. Dostosuj przyprawę w razie potrzeby z solą i odstawić do ostygnięcia przed napełnieniem samosas.
Podziel ciasto samosa na 6 równych części i zwiń każdą w kulkę. Na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, toczyć każdą kulkę w okręgu, który mierzy około 8 cali i ma około 1/8 cala grubości. DO AHEAD: kręgi ciasta samosa mogą być wykonane z wyprzedzeniem, warstwami między arkuszami papieru woskowego, owinięte podwójną warstwą plastiku i schłodzone przez 24 godziny lub zamrożone do 3 miesięcy. Rozmrażaj przed użyciem.
Przeciąć kręgi ciasta na pół, tak aby było 12 półkoli. Użyj pędzla do ciasta, aby lekko umyć płaską krawędź 1 półkola wodą, a następnie złóż 1 róg w górę i na środku. Wchodzisz na drugim rogu, aby trójkąt, i szczypta rogi trójkąta do uszczelnienia (pozostawić zaokrąglony bok otwarty). Trzymaj trójkąt w dłoni z otwartą zaokrągloną stroną skierowaną do góry i pozwól, aby ciasto się otworzyło, aby stworzyć stożek. Napełnij 1/4 szklanki nadzienia, lekko posmaruj pozostałą otwartą krawędź ciasta wodą, a następnie uszczypnij wzdłuż zaokrąglonej strony, aby uszczelnić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem. DO AHEAD: wypełnione samosy mogą być zamrożone, dobrze zapakowane w plastik, do 3 miesięcy. Smażyć je w stanie częściowo rozmrożonym.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
W ciężkim dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na umiarkowanym ogniu, rozgrzać olej, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 163°. pracując partiami, smażyć samosy do ciemnobrązowego, około 4 minut.
Przenieść jak zrobić do papieru ręcznikiem wyłożone blachy do pieczenia do odsączenia i ostudzić. Nadal smażyć Pozostałe samosy, przywracając olej do 163° między partiami.
Podawać na gorąco z chutney z kolendry i mięty i / lub chutney z mango, w razie potrzeby.