Turcja po mediolańsku
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Turkey Milanese. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 4,53 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 48 g białka , 55 g tłuszczu i łącznie 1072 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Udaj się do sklepu i kup jajka, olej canolan, świeży tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 66% , co jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Baklava From Turkey , Turkey Kale Tacos i Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej olej w dużej patelni na wysokim ogniu.
Dodaj grzyby i smaż, aż nabiorą złotego koloru i odparuje płyn.
Dodaj 1 szklankę sosu z indyka, tymianek i tyle wina, aby lekko rozcieńczyć. Gotuj, aż będzie ciepłe. Trzymaj w cieple na małym ogniu.
Wysyp mąkę na duży talerz, dopraw solą i pieprzem.
W misce roztrzep jajka z 1 łyżką wody, dopraw solą i pieprzem.
Wysyp bułkę tartą na talerz, dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej 1/4 szklanki oleju rzepakowego na średniej patelni do smażenia, aż zacznie lekko mienić się. Obtocz pokrojoną pierś w mące, strzepnij nadmiar, a następnie zanurz w jajku, pozwalając nadmiarowi spłynąć, a następnie obtocz w bułce tartej.
Włożyć do oliwy i smażyć z obu stron, aż będą lekko złote.
Zdjąć z patelni i położyć na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi.
Wymieszaj ocet, melasę z granatów, musztardę, sól i pieprz w dużej misce. Powoli dodawaj olej, aż powstanie emulsja.
Dodaj rukolę do miski i wymieszaj z sosem; dopraw solą i pieprzem.
Przygotowanie: Nałóż trochę sosu grzybowego na 4 duże talerze, połóż na nich 2 kawałki indyka.
Nałóż trochę sałaty na indyka i posyp odrobiną sera.