Turcja Klub Enchilada Zapiekanka

Turcja Klub Enchilada Zapiekanka
Turcja Klub Enchilada Zapiekanka trwa około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 874 kalorii, 57g białka, oraz 46g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Za $5.34 za porcję, ten przepis okładki 52% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z Foodnetwork ma 143 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś pomidory, połączenie monterey i pepper jack, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Turcja Klub Enchilada Zapiekanka, Zapiekanka Z Indyka Enchilada, oraz Zapiekanka Z Indyka Enchilada.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Grubo posiekaj mięso z indyka i przetnij w robocie kuchennym na drobny kotlet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Podgrzej dużą, głęboką patelnię na średnim lub średnim ogniu za pomocą EVOO, kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj boczek i ułóż, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
5
Dodaj czosnek, chili i cebulę. Dopraw kminkiem i odrobiną pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Smaż do miękkości, około 10 minut.
7
Dodaj indyka, kolendrę, pomidory i sok z limonki. Następnie dodaj sos lub wywar do zwilżenia. Podgrzej i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Zdjąć z ognia.
9
Zwęglaj tortille i blister na gorącej, suchej patelni lub na otwartym ogniu na palniku gazowym, 30 do 40 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
W garnku z sosem na średnim ogniu rozpuść masło. Następnie wymieszaj mąkę i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
11
Ubij mleko i dopraw solą i pieprzem. Gotuj miksturę, aż zgęstnieje i pokryje grzbiet łyżki. Dodaj dwie trzecie sera do stopienia, a następnie dodaj zielone papryczki chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Napełnij tortille mieszanką indyka i boczku i ułóż w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
13
Polej sosem równomiernie enchilady. Następnie posyp pozostałym serem. Ostudzić i przechowywać na posiłek z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Aby upiec enchilady, doprowadź do temperatury pokojowej i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Piecz enchilady, aż będą brązowe i musujące, około 40 minut, jeśli z lodówki, lub 20 do 25 minut, jeśli są jeszcze ciepłe od wstępnego przygotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Podawaj i posyp enchilady sałatą, awokado, limonką, pomidorami, cebulą i creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Składniki

85papryka habanerocenter cut smoky bacon lub Applewood bacon, choppedcenter cut smoky bacon lub Applewood bacon, chopped6trochę posiekanej cukiniiPokrojone w kostkę awokado z sokiem z limonkiPokrojone w kostkę awokado z sokiem z limonki6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO resztkach sosu, indyku lub rosole z kurczakaO resztkach sosu, indyku lub rosole z kurczaka2Jalapeno lub Fresno chiles, posiekane (nasiona chiles dla łagodniejszego nadzienia)Jalapeno lub Fresno chiles, posiekane (nasiona chiles dla łagodniejszego nadzienia)113papryka habanerokonserwy pokrojone w kostkę zielone chili, dobrze osuszonekonserwy pokrojone w kostkę zielone chili, dobrze osuszone2Spód: okruszki z herbatników grahamEVOOEVOO3Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka166-calowetortille kukurydziane 6-calowe tortille z mąkitortille kukurydziane 6-calowe tortille z mąki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry lub pietruszki, drobno posiekaneświeże liście kolendry lub pietruszki, drobno posiekane4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1porcja startego parmezanukminek mielony, skąpy palmowykminek mielony, skąpy palmowy1limonka, soczystalimonka, soczysta6trochę posiekanej cukiniiCreme fraiche lub meksykańska crema lub kwaśna śmietana, do dollopinguCreme fraiche lub meksykańska crema lub kwaśna śmietana, do dollopingu5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejlub 1 duża cebula, drobno posiekanalub 1 duża cebula, drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser Monterey Jack lub połączenie Monterey i Pepper Jackrozdrobniony ser Monterey Jack lub połączenie Monterey i Pepper Jack6trochę posiekanej cukiniiPosiekana czerwona cebula lub szalotkiPosiekana czerwona cebula lub szalotki6trochę posiekanej cukiniiPosiekana lub rozdrobniona góra lodowa lub sałata rzymskaPosiekana lub rozdrobniona góra lodowa lub sałata rzymska6trochę posiekanej cukiniiSólSól2pomidory, sadzone i posiekanepomidory, sadzone i posiekane6trochę posiekanej cukiniiPomidory posiekane w kostkęPomidory posiekane w kostkę1pieczona pierś z indyka (od 2 do 2,5 funta gotowanego mięsa z piersi)pieczona pierś z indyka (od 2 do 2,5 funta gotowanego mięsa z piersi)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Winnica Joseph Phelps Pastorale Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia61
Magazyn