Turcja Enchiladas

Turcja Enchiladas
Turcja Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1082 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka ancho chiles, nasiona kolendry, nasiona kopru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Turcja Enchiladas, oraz Turcja Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć pomidory, cebula, ancho i chili arbol, czosnek, seler, marchew, kolendra, kminek, i koperek i mieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, a następnie przełożyć na patelnię, w której upieczesz indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
KolendraKolendra
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
KminekKminek
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Piecz indyka według Twojego przepisu. Jak indyk piecze, jego soki i tłuszcz będzie kapać i gotować składniki sosu enchilada. (Pamiętaj, że jeśli podlewasz indyka sokami z indyka, będą one przyprawione składnikami sosu enchilada. Aby uniknąć aromatyzowania indyka w ten sposób, podlewaj roztopionym masłem, bulionem z indyka lub kurczaka lub bulionem z kurczaka o niskiej zawartości sodu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
3
Kiedy wyjmiesz indyka z piekarnika, aby odpocząć, sprawdź, czy warzywa są miękkie i jeśli to konieczne, zwróć je do piekarnika, aby zakończyć gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pracując partiami, przenieś mieszaninę enchilada do robota kuchennego lub blendera i przetwarzaj do momentu wygładzenia, użyj kilku rozprysków wody, aby poluzować lub rozrzedzić mieszaninę i utworzyć gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: SOS enchilada można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni lub zamrażać, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (9-na 13-calowe) naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dnie każdego naczynia rozprowadzić około 1 szklanki sosu enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Wybierz mięso z resztek tuszy indyka i przenieś do dużej bowlytrzeba Ci około 4 szklanek mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Resztki TurcjiResztki Turcji
MięsoMięso
4
Dodać połowę pozostałego sosu enchilada, wraz z pół queso fresco i pół queso Chihuahua, i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Queso FrescoQueso Fresco
5
Na powierzchni roboczej rozłóż około 1 szklanki nadzienia z indyka na dolnej połowie 1 tortilli i zwiń go w stylu burrito, składając po bokach, aby je zamknąć. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem. Ułóż enchiladas szczelnie w 2 przygotowanych naczyniach do pieczenia, a następnie przykryj pozostałym sosem, a następnie pozostałymi queso fresco i queso Chihuahua. DO AHEAD: Enchiladas z indyka można zmontować do tego momentu, przykryć i schłodzić do 24 godzin lub zamrozić do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
SOSSOS
Cała TurcjaCała Turcja
RolkaRolka
6
Przykryć enchiladas folią i piec, aż ser się stopi i sos jest zagęszczony i ciemny, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podawać natychmiast ze śmietaną i limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WapnoWapno

Składniki

8suszone ancho chiles, * nasiona usuniętesuszone ancho chiles, * nasiona usunięte2largesmarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany2Twój ulubiony pieczony indyk lub pieczone kurczakiTwój ulubiony pieczony indyk lub pieczone kurczaki1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaSuszone chiles są często dość pikantne i pozostawiają ciepło na rękach, więc niektórzy kucharze lubią nosić gumowe rękawiczki podczas pracy z nimi. Uważaj, aby nie dotknąć oczuSuszone chiles są często dość pikantne i pozostawiają ciepło na rękach, więc niektórzy kucharze lubią nosić gumowe rękawiczki podczas pracy z nimi. Uważaj, aby nie dotknąć oczu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucałe nasiona koprucałe nasiona kopru20suszone chili arbol, nasiona usuniętesuszone chili arbol, nasiona usunięte812-calowe(12-calowe) tortille mączne(12-calowe) tortille mączne4głowyczosnek, goździki oddzielone i obraneczosnek, goździki oddzielone i obrane8krewetki i żyłkiLimonki pokrojone w klinyLimonki pokrojone w kliny2largescebula, grubo posiekanacebula, grubo posiekana28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeQueso Chihuahua jest ciągłym, topliwym meksykańskim serem. Jeśli jest niedostępny, użyj m zarellaQueso Chihuahua jest ciągłym, topliwym meksykańskim serem. Jeśli jest niedostępny, użyj m zarella7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobnione queso Chihuahuarozdrobnione queso Chihuahua7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty queso frescotarty queso fresco8krewetki i żyłkiQueso fresco jest łagodnym, ziarnistym meksykańskim serem dostępnym w wielu supermarketach. Cotija i feta to dobre zamiennikiQueso fresco jest łagodnym, ziarnistym meksykańskim serem dostępnym w wielu supermarketach. Cotija i feta to dobre zamienniki8krewetki i żyłkiDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz8krewetki i żyłkiKwaśna śmietanaKwaśna śmietana2kilogramycałe, obrane pomidory San Marzano, odsączone i zasianecałe, obrane pomidory San Marzano, odsączone i zasiane9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO gotowanym indyku (z pieczonego indyka) lub kurczaku (z 2 pieczonych kurczaków)O gotowanym indyku (z pieczonego indyka) lub kurczaku (z 2 pieczonych kurczaków)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone, zmiękczone, do smarowania naczynia do pieczeniamasło niesolone, zmiękczone, do smarowania naczynia do pieczenia42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucałe nasiona kolendrycałe nasiona kolendry22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona kminku pełnegonasiona kminku pełnego

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn