Turcja Club Enchilada Zapiekanka

Turcja Club Enchilada Zapiekanka
Turcja Klub Enchilada zapiekanka może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1119 kalorii, 62g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz tin chiles, Fresno chiles, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zapiekanka Z Indyka Enchilada, Zapiekanka Z Indyka Enchilada, oraz Obfita Zapiekanka Z Indyka Enchilada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Grubo posiekać mięso z indyka i pulsować w robocie kuchennym na drobny kotlet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Rozgrzać dużą, głęboką patelnię na średnim i średnim ogniu z EVOO, kilka obrotów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać boczek i renderować, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
5
Dodać czosnek, chiles i cebulę. Doprawić kminkiem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
6
Saute do miękkości, o 10 minut.
7
Dodaj indyka, kolendrę, pomidory i sok z limonki. Następnie dodać sos lub wywar do zwilżenia. Ogrzać i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Zdjąć z ognia.
9
Char tortille i blister w gorącej suchej patelni lub nad otwartym płomieniem na palniku gazowym, 30 do 40 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
W garnku z sosem na średnim ogniu roztopić masło. Następnie ubijamy mąkę i gotujemy przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
11
Ubijamy mleko, doprawiamy solą i pieprzem. Gotuj mieszaninę, aż zgęstnieje i pokryje tył łyżki. Wymieszać dwie trzecie sera do stopienia, a następnie wymieszać zielone chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Tortille napełnij mieszaniną indyka i boczku i ułóż w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
13
Polać sosem równomiernie enchiladas. Następnie wierzch z pozostałym serem. Schłodzić i przechowywać do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Aby upiec enchiladas, doprowadzić do temperatury pokojowej i rozgrzać piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
15
Piec enchiladas aż brązowy i bąbelkowy, o 40 minut, jeśli z lodówki, lub 20 do 25 minut, jeśli jeszcze ciepłe od wstępnego przygotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
16
Podawać i top enchiladas z sałatą, awokado, limonka, pomidory, cebula i creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Składniki

85papryka habanerocenter cut smoky bacon lub Applewood bacon, choppedcenter cut smoky bacon lub Applewood bacon, chopped6trochę posiekanej cukiniiPokrojone w kostkę awokado z sokiem z limonkiPokrojone w kostkę awokado z sokiem z limonki6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO resztkach sosu, indyku lub rosole z kurczakaO resztkach sosu, indyku lub rosole z kurczaka2Jalapeno lub Fresno chiles, posiekane (nasiona chiles dla łagodniejszego nadzienia)Jalapeno lub Fresno chiles, posiekane (nasiona chiles dla łagodniejszego nadzienia)113papryka habanerocyna pokrojone w kostkę zielone chiles, dobrze osuszonecyna pokrojone w kostkę zielone chiles, dobrze osuszone2Spód: okruszki z herbatników grahamEVOOEVOO3Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka166-calowetortille kukurydziane lub dwanaście 6-calowych tortilli mącznychtortille kukurydziane lub dwanaście 6-calowych tortilli mącznych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry lub pietruszki, drobno posiekaneświeże liście kolendry lub pietruszki, drobno posiekane4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1porcja startego parmezanukminek mielony, skąpy palmowykminek mielony, skąpy palmowy1limonka, soczystalimonka, soczysta6trochę posiekanej cukiniiCreme fraiche lub meksykańska crema lub kwaśna śmietana, do dollopinguCreme fraiche lub meksykańska crema lub kwaśna śmietana, do dollopingu5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejlub 1 duża cebula, drobno posiekanalub 1 duża cebula, drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser Monterey Jack lub połączenie Monterey i Pepper Jackrozdrobniony ser Monterey Jack lub połączenie Monterey i Pepper Jack6trochę posiekanej cukiniiPosiekana czerwona cebula lub szalotkiPosiekana czerwona cebula lub szalotki6trochę posiekanej cukiniiPosiekana lub rozdrobniona góra lodowa lub sałata rzymskaPosiekana lub rozdrobniona góra lodowa lub sałata rzymska6trochę posiekanej cukiniiSólSól2pomidory, sadzone i posiekanepomidory, sadzone i posiekane6trochę posiekanej cukiniiPomidory posiekane w kostkęPomidory posiekane w kostkę1pieczona pierś z indyka (od 2 do 2,5 funta gotowanego mięsa z piersi)pieczona pierś z indyka (od 2 do 2,5 funta gotowanego mięsa z piersi)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia82
Magazyn