Tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem
Przepis tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz akompaniament: kliny cytrynowe, tunan w oliwie z oliwek, oliwa z oliwek plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 37%. Spróbuj Tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem, Obroń Swój Cheeseburger, oraz Obrót serem i chutneyem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść razem tuńczyka, szalotki, pietruszka, kapary, oliwa z oliwek, sól, i pieprz w misce, aż tuńczyk jest rozbity i mieszaniny jest dobrze połączone.
Wymieszaj białko jaja i wodę w filiżance widelcem.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 93°.
Ciepło 1/2 cala oleju roślinnego w 12-calowej patelni ciężkiej, aż zarejestruje 177° na termometrze.
Podczas gdy olej roślinny jest podgrzewany, ułóż 2 owijki sajgonki na powierzchni roboczej i delikatnie wyszczotkuj oliwą z oliwek (nie olejuj krawędzi). Pozostawiając 1-calową granicę dookoła, umieść 2 łyżki mieszanki tuńczyka w pobliżu prawego dolnego rogu 1 opakowania i uformuj mieszaninę w pierścień (około 1/2 cala wysokości i 3 cale średnicy), aby zawierała jajko.
Powtórz procedurę z innym opakowaniem.
Krawędzie obu owijek umyj mieszanką białek (użyj oddzielnych szczotek do oleju i białka jaja), następnie rozbij jajko w każdym "pierścieniu" i lekko doprawij jajka solą i pieprzem. Złóż lewy górny róg każdej owijki nad jajkiem, tworząc trójkąt i naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Natychmiast podnieś 1 Bryk delikatnie przez końcówkę trójkąta i obniżyć do oleju, utrzymując długi bok trójkąta w środku patelni. Powtórzyć z drugim brik i smażyć briks, docieranie oleju na odsłoniętych owijki z metalową szpatułką, aż spody są złote, o 1 minutę. Odwróć każdy Bryk na boki za pomocą 2 metalowych szpatułek, tak długi bok każdego trójkąta pozostaje w środku, a następnie kontynuuj smażenie, docieranie odsłonięte opakowanie z olejem, aż opakowanie jest złote i jajko jest gotowane, ale żółtko jest nadal ciekły, o 1 minutę więcej.
Przełożyć do ręczników papierowych, aby odcedzić na krótko, a następnie umieścić na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku, podczas gdy pozostałe briks.
Dodać więcej briks w ten sam sposób (za pomocą drugiej blachy do pieczenia do utrzymywania ostatnich partii ciepła). Powrót oleju do 177° między partiami.
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju za pomocą płaskiego metalowego termometru o głębokim tłuszczu, włóż żarówkę termometru na patelni i obróć termometr twarzą w dół, odpoczywając drugi koniec (nie plastikowy uchwyt) przed krawędzią patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Mieszanka tuńczyka może być wykonana 4 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta.* Każdy brik musi być smażony krótko po pęknięciu jajka na opakowaniu, aby opakowanie nie stało się zbyt rozmoczone, aby podnieść.* Możesz chcieć w pełni ugotować żółtka, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah