Tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem

Tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem
Przepis tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz akompaniament: kliny cytrynowe, tunan w oliwie z oliwek, oliwa z oliwek plus dodatkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 37%. Spróbuj Tunezyjski obrót tuńczykiem i jajkiem, Obroń Swój Cheeseburger, oraz Obrót serem i chutneyem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgnieść razem tuńczyka, szalotki, pietruszka, kapary, oliwa z oliwek, sól, i pieprz w misce, aż tuńczyk jest rozbity i mieszaniny jest dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszaj białko jaja i wodę w filiżance widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Ciepło 1/2 cala oleju roślinnego w 12-calowej patelni ciężkiej, aż zarejestruje 177° na termometrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podczas gdy olej roślinny jest podgrzewany, ułóż 2 owijki sajgonki na powierzchni roboczej i delikatnie wyszczotkuj oliwą z oliwek (nie olejuj krawędzi). Pozostawiając 1-calową granicę dookoła, umieść 2 łyżki mieszanki tuńczyka w pobliżu prawego dolnego rogu 1 opakowania i uformuj mieszaninę w pierścień (około 1/2 cala wysokości i 3 cale średnicy), aby zawierała jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Powtórz procedurę z innym opakowaniem.
7
Krawędzie obu owijek umyj mieszanką białek (użyj oddzielnych szczotek do oleju i białka jaja), następnie rozbij jajko w każdym "pierścieniu" i lekko doprawij jajka solą i pieprzem. Złóż lewy górny róg każdej owijki nad jajkiem, tworząc trójkąt i naciśnij krawędzie razem, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Natychmiast podnieś 1 Bryk delikatnie przez końcówkę trójkąta i obniżyć do oleju, utrzymując długi bok trójkąta w środku patelni. Powtórzyć z drugim brik i smażyć briks, docieranie oleju na odsłoniętych owijki z metalową szpatułką, aż spody są złote, o 1 minutę. Odwróć każdy Bryk na boki za pomocą 2 metalowych szpatułek, tak długi bok każdego trójkąta pozostaje w środku, a następnie kontynuuj smażenie, docieranie odsłonięte opakowanie z olejem, aż opakowanie jest złote i jajko jest gotowane, ale żółtko jest nadal ciekły, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przełożyć do ręczników papierowych, aby odcedzić na krótko, a następnie umieścić na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku, podczas gdy pozostałe briks.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Dodać więcej briks w ten sam sposób (za pomocą drugiej blachy do pieczenia do utrzymywania ostatnich partii ciepła). Powrót oleju do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
11
Briks podawać na ciepło.
1
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju za pomocą płaskiego metalowego termometru o głębokim tłuszczu, włóż żarówkę termometru na patelni i obróć termometr twarzą w dół, odpoczywając drugi koniec (nie plastikowy uchwyt) przed krawędzią patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Mieszanka tuńczyka może być wykonana 4 godziny wcześniej i schłodzona, pokryta.* Każdy brik musi być smażony krótko po pęknięciu jajka na opakowaniu, aby opakowanie nie stało się zbyt rozmoczone, aby podnieść.* Możesz chcieć w pełni ugotować żółtka, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn