Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką
Zapiekany Tuńczyk z awokado, soją, imbirem i limonką to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. To danie główne ma 1185 kalorii, 58g białka, oraz 98 g tłuszczu na porcję. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 51 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól morską i pieprz, blokuj tuńczyka jakości sushi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce, połączyć kolendry, jalapeno, imbir, czosnek, sok z limonki, sos sojowy, cukier, sól, pieprz, i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wymieszać składniki razem, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
3
Umieść patelnię na średnim ogniu i płaszcz z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Tuńczyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Połóż tuńczyka w gorącym oleju i smaż przez 1 minutę z każdej strony, aby utworzyć lekką skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Wlać 1/2 mieszanki kolendry do patelni, aby pokryć rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Podsmażonego tuńczyka podawać z pokrojonym awokado i pozostałym sosem kolendrowym skropionym na całym talerzu.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Maddaleny Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.