Tuńczyk zapiekany w sosie imbirowo-śmietanowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego tuńczyka z sosem śmietanowym imbir-Shiitake. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 44g białka, oraz 41 g tłuszczu. Jeśli masz olej z orzeszków ziemnych, zieloną cebulę, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. 101 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tuńczyk (lub ryba lub kurczak) z imbirowym sosem śmietanowym Shiitake, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce dla podobnych receptur.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.