Tuńczyk Maki
Tuńczyk Maki wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 91 kalorii, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, marchewkę, pieczone nori i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj Tuńczyk Maki, Kappa Maki, oraz Pizza Maki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę wodą z lodem i plasterkami cytryny.
Umieść matę sushi na desce do krojenia z listwami biegnącymi w poprzek. Ułóż 1 arkusz nori, błyszczącą stroną w dół, na macie, wyrównując długą krawędź arkusza z najbliższą krawędzią maty. Lekko zwilżyć ręce wodą z cytryny, następnie delikatnie rozprowadzić około 3/4 szklanki ryżu na nori w równej warstwie, pozostawiając 1/2-calową granicę na długim końcu naprzeciwko siebie.
Pędzel 1/2 łyżeczki pasty wasabi w cienkiej poziomej linii w poprzek ryżu około 1 cala od najbliższej strony. Ułóż około 1/8 pasków tuńczyka w poziomej linii na szczycie linii wasabi, odcinając tuńczyka w razie potrzeby, aby pasował z boku na bok.
Zaczynając od najbliższej krawędzi, podnieś matę kciukami, trzymając nadzienie na miejscu palcami i złóż matę nad nadzieniem, aby górne i dolne krawędzie ryżu się spotkały. Ścisnąć delikatnie, ale mocno wzdłuż długości rolki i szarpać górną krawędź maty od siebie, aby dokręcić. (Obramowanie Nori nadal będzie widoczne pod górną krawędzią maty.) Otworzyć matę i obrócić kłodę do przodu o 1/4 obrotu, następnie ponownie złożyć matę i ścisnąć delikatnie, ale mocno, aby uszczelnić nori border. Powtórz, aby utworzyć Pozostałe rolki.
Przenieś 1 rolkę, szew w dół, na deskę do krojenia. Ostry nóż zanurzyć w wodzie cytrynowej, wytrząsając nadmiar. Rolkę pokroić na pół, a następnie każdą połowę pokroić na 3 kawałki. Pozostałe rolki pokroić w ten sam sposób.
Podawać natychmiast z pozostałą pastą wasabi, imbirem, daikonem, marchewką i sosem sojowym.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.