Trójwarstwowy cukier jagodowy i brązowy Pavlova
Trójwarstwowa Jagoda i brązowy cukier Pavlova wymaga mniej więcej 5 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 353 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 309 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz truskawki, śmietanę, białka 30 minut i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest dobre. Spróbuj Trójwarstwowy cukier jagodowy i brązowy Pavlova, Maślanka Spice Layer Cake with Brown Sugar Cream Cheese lukier, oraz Brown Sugar Berry Cobbler dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135° z półką w środku. Lekko posmarować 3 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast, a następnie odkurzyć boki patelni cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar. Dno każdej patelni z okrągłym pergaminem.
Pulse drobny cukier, brązowy cukier i skrobia kukurydziana w robocie kuchennym, aż dobrze połączone.
W małej misce wymieszać wanilię i ocet.
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Zwiększyć prędkość do średnio-wysokiej i dodać mieszaninę cukru 1 łyżkę na raz. Po dodaniu całego cukru, ubić jeszcze 1 minutę.
Dodaj mieszaninę octu, a następnie ubijaj z dużą prędkością, aż beza będzie błyszcząca i utrzyma sztywne szczyty, około 5 minut. Łyżka bezy do patelni (około 2 1/2 szklanki na patelnię) i gładkie szczyty.
Piec, aż bezy będą miały chrupiącą skórkę i poczują suchość w dotyku, około 1 godziny(wnętrze będzie nadal przypominało piankę).
Wyłącz piekarnik i otwórz drzwi lekko drewnianą łyżką. Bezy schłodzić w piekarniku 1 godzinę. (Bezy mogą lekko opadać i pękać podczas chłodzenia.)
Uruchom nóż wzdłuż boków patelni ciasto i ostrożnie obrócić bezy z patelni. Ostrożnie obrać pergamin (bezy będą kruche, a skorupa może pękać dalej). Ostrożnie skręć w prawo w górę.
Wrzucić jagody z cukrem i odstawić w temperaturze pokojowej, aż będą gotowe do użycia (do 1 godziny).
Ubij śmietanę z kwaśną śmietaną za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzymuje miękkie szczyty. Na talerzu wyłożyć 1 bezę i rozłożyć na niej jedną trzecią bitej śmietany. Łyżka jednej trzeciej owoców (z sokiem) na wierzchu. Powtórz z pozostałymi bezami, śmietaną i owocami.
Bezy można zamrażać, pojedynczo owijać, do 1 miesiąca; rozmrażać, nadal owijać, w temperaturze pokojowej przez co najmniej 2 godziny.