Trzy Serowe Polenta
Trzy serowe Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 468 kalorii, 23G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ser taleggio, liście oregano, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cztery Sery Polenta, Ser Chili Polenta, oraz Kremowa Polenta Dwuserwowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu lub piekarniku.
Dodaj sól.Gdy woda dojdzie do wrzenia dodać polenta w powolnym stałym strumieniu ubijając mieszaninę, jak idziesz. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i kontynuuj mieszanie przez kilka minut, aż nie pojawią się grudki. Gotuj polentę na wolnym ogniu przez 30-40 minut mieszając sporadycznie, aby polenta się nie przyklejała.
Usunąć polenta z ognia i dodać masło, mieszając, aż dobrze włączone.Sos Pomidorowy
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu.
Dodać dwa ząbki czosnku, które zostały cienko pokrojone. Gotuj je delikatnie, aż zaczną brązowieć.
Dodaj 1 14½ oz puszki pokrojonych w kostkę pomidorów i trochę soli. Idź delikatnie na sól, ponieważ niektóre marki pomidorów są zbyt słone, aby rozpocząć.
Dodać około 1 łyżkę świeżych liści oregano i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny, aż zredukowana do konsystencji sosu.
Lekko olej blaty i boki płytkiej 9×11 cala naczynia do pieczenia. Za pomocą tylnej łyżki rozprowadzić około ½ cala polenty na całym dnie. Kruszyć i dollop około 5 uncji Gorgonzola i 5 uncji Taleggio równomiernie na powierzchni warstwy polenta.
Dodać resztę polenty rozłożenie go na ser z tyłu łyżką. Pracuj ostrożnie, aby upewnić się, że ser jest całkowicie przykryty.
Połóż kawałek folii na wierzchniej warstwie polenty, a za pomocą dłoni kompaktować polenta tak równomiernie i mocno, jak to możliwe.Polenta może być wykonana głową do tego punktu do 24 godzin wcześniej. W rzeczywistości sprawia, że polenta jest bardziej jędrna i łatwiejsza do cięcia po upieczeniu.Kiedy będziesz gotowy do pieczenia polenty. Wstępnie podgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Polentę polać przygotowanym sosem pomidorowym i posypać ½ szklanki startego parmezanu.
Piec polenta przez 30 minut, aż będzie rumiany i bąbelkowy.
Wyjmij polentę, aby ostygła na stojaku z drutu przez około ½ godziny. Powinno się ujędrnić, jak to cools.To podawać pokroić pieczoną polentę na porcje wielkości porcji i służyć obok sałatki z rukoli. Pierwszy kawałek może być trudny do usunięcia z tacy. Możesz odłożyć go na bok jako poczęstunek dla Kucharza. Ale inne plastry powinny wyjść łatwiej.Idealna pieczona polenta utrzyma jej kształt, ale tak ledwo. MoĹĽe zwisaä ‡ nieco pod wĹ 'asnÄ ... wagÄ ... i bÄ™dzie wyciekaĺ' duĺľo sera na caĹ ' ym talerzu.