Trzy-Serowa Lasagne Z Borowikami I Szpinakiem Przepis

Trzy-serowa lasagne z borowikami i szpinakiem przepis może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 536 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food Republic ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pieprzu, sera Franche, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ravioli ziemniaczano-serowe z borowikami, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszone porcinis zawiń w gazę przewiązaną sznurkiem.
Podgrzać mleko w średnim rondlu na średnim ogniu, aż utworzą się małe pęcherzyki. Zdejmij ciepło i umieść borowiki w mleku.
Pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.Tymczasem, stopić 1 łyżeczka masła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szpinak, sól i kilka mielonych czarnego pieprzu i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż szpinak skurczył się o połowę, ale nadal jest zielony, o 3 protokół.
Szpinak przełożyć do miski do ostygnięcia. Wytrzyj patelnię.
Rozgrzać oliwę z oliwek i 1 łyżka masła na patelni na średnim ogniu. Gdy masło się stopi, dodaj cebulę i czosnek na patelnię. Podsmażyć, mieszając, aż cebula zmięknie; dodać świeże grzyby. Gotować, aż grzyby zaczną pokazywać trochę brązowy, o 10 minut na średnim ogniu. Zdejmij patelnię z ognia i odłóż na bok.Po 1 godzinie wyciśnij tyle mleka z porcinis, ile możesz, do miski. Opróżnij grzyby do innej miski i wyrzuć gazę.Korzystając z mleka przesiąkniętego borowikami, pozostałych 2 łyżek masła i mąki, zrób beszamel (patrz osobne instrukcje).Rozgrzej piekarnik do 204°. Przynieś duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu do makaronu. Masło lasagne patelni lub głębokim naczyniu do pieczenia.Ugotować makaron i podzielić grzyby na trzy równe porcje, a szpinak na dwie równe porcje. wszystkie sery i beszamel przygotować do warstwowania.Na dolnej warstwie, ułóż makaron zaczynając od środka patelni i niech dolna połowa każdego arkusza makaronu zasłony na boki patelni.
Jedną trzecią grzybów posypać dolną warstwą makaronu.
Posypać lekko jedną trzecią Gruyère.
Dodać kolejną warstwę makaronu.
Dodaj sos beszamelowy, wygładzając go na makaronie. Ułóż połowę szpinaku na makaronie i polej połowę fromage blanc, upuszczając małe łyżeczki na szpinak.
Dodaj kolejną zgrabną warstwę makaronu.Powtórz z kolejną warstwą grzybów i Gruyère, więcej makaronu i kolejną warstwą beszamelu, spinaku i fromage blanc. Po ostatniej warstwie grzybów, złóż na krawędziach makaronu, które przez cały ten czas wisiały nad bokami patelni. Nałożyć na wierzch ostatnią jasną warstwę beszamelu, równomiernie wygładzić makaron, posypać parmezanem, a wierzch przykryć folią aluminiową.
Piec przez 20 minut, następnie zdjąć folię i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 177°. gotować, aż ser na górze jest bąbelkowy i zaczyna brązowieć, kolejne 15 do 20 protokół. Weź lasagne z piekarnika i niech ostygnie przez co najmniej 15 minut przed podaniem.Wypróbuj te przepisy lasagne na Food Republic: kremowa lasagne z karczocha
Pieczony Kurczak I Grillowany Bakłażan Lasagne Przepis
Pulled Pork Belly Lasagna Recipe