Trzy Saute grochowe z Zielonym czosnkiem i miętą
Trzy Saute grochowe z Zielonym czosnkiem i miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 137 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 3 fanów. Mieszanka grochu, oliwa z oliwek, sól i pieprz totaste, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Baby cukinia Sauté z miętą, Baby cukinia Sauté z miętą, oraz Jesienne warzywa Sauté z kiełbasą i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj lodową kąpiel w misce wystarczająco dużej, aby pomieścić blanszowany groszek angielski. Doprowadzić patelnię lekko osolonej wody do wrzenia, dodać groszek angielski i gotować około dwóch minut.
Odcedzić patelnię i szybko zanurzyć blanszowany groszek w łaźni lodowej. Odstawić.Przygotować groszek cukrowy lekko przycinając zdrewniałe końce, a następnie pokroić je w poprzek (strąk i wszystkie) Na części ¼ cala.
Podgrzać 1 T masła i 1 T oliwy w średniej wielkości patelni z sosem, ustawionej na średnim ogniu.
Dodać pokrojony zielony czosnek i gotować, aż nieco zmięknie, o 2 protokół.
Dodaj groszek cukrowy i niech gotować niezakłócony, aż do początku kolor. Wymieszać patelnię i niech gotować kolejne kilka minut. Powinny być lekko karmelizowane.
Dodać groszek do patelni i gotować około 5 minut, często mieszając. Doprawić odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z wąsami grochu, wymieszać do połączenia. Powinni trochę zwiędnąć z upału. Spróbuj jeszcze raz przyprawić.
Posypać miętą i pietruszką, dobrze wymieszać.
Podawać na ciepło jako wiosenny dodatek.