Trzy groszki z porami, miętą i śmietaną
Trzy groszek z Pora, mięta, i śmietana może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz groszek cukrowy, sól i pieprz, por i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Podobne przepisy to Trzy Groszki Z Porami, Miętą I Śmietaną, Groszek W Śmietanie Miętowej, oraz Makaron z groszkiem, śmietaną, pietruszką i miętą.
Instrukcje
Pokroić cukier i groszek śnieżny, następnie blanszować wraz z łuskanym świeżym groszkiem.
Dobrze opłucz por, przerzucając warstwy pod bieżącą wodą, aby usunąć brud. Cienko pokroić w poprzek.
Na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu rozpuść masło. Gdy będzie spieniony, dodaj por i mieszaj do miękkości, około 5 minut.
Wlać śmietanę, zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i często mieszać, aż płyn zmniejszy się o około połowę, 3 do 4 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dodać cały groszek i połowę mięty i mieszać tylko do ogrzania przez, o 1 minutę.
Wlać do miski i posypać pozostałą miętą.
Aby zalać świeże strąki grochu, otwórz strąki, naciskając na jednym końcu-strąek powinien otworzyć się na szwie. Następnie przesuń kciuk w dół otworu, aby uwolnić groszek. Jeden funt grochu w strąku daje około 1 szklankę łuskanego grochu.
Aby przyciąć jadalne strąki grochu, takie jak przystawka cukru i śnieg, odciąć lub zerwać końce i podciągnąć Ostro, aby usunąć dowolny sznurek na grochu. Odrzuć końcówki i sznurki.
Aby blanszować świeży groch (łuskany lub cały jadalny), jeśli przepis tego wymaga, zagotuj wodę na dużej patelni, a następnie dodaj groch. Gotować, aż zaczną się jaśniej zielone, 15 do 30 sekund, a następnie odcedzić natychmiast. Dobrze spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie, a następnie ponownie spłucz.