Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym tuńczykiem

Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym tuńczykiem
Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym Tunanem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 60g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 9,68 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek gałązka tymianku, anchois aioli, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zimowa sałatka Panzanella z grejpfrutem, koprem włoskim i awokado, Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem, oraz Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Tunacarely umyć i wysuszyć stek z tuńczyka, jak również possible.In moździerzem i tłuczkiem dodać sól, tymianek, czosnek, nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, anchois i czarny pieprz oraz 1 łyżkę oliwy z oliwek. Zmielić i dobrze wymieszać składniki, tworząc pastę. Przetrzyj tę pastę po tuńczyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Dodaj tuńczyka do głębokiej miski. Przykryć 3-4 szklanki oliwy z oliwek i przechowywać w lodówce przez kilka godzin na noc.Następnego dnia przenieść wszystkie te składniki, w tym tuńczyka do grubego DNA rondel ustawiony na średnim ogniu. Gdy olej ma odpowiednią temperaturę (nie jest zbyt gorący) pęcherzyki zaczną tworzyć się wzdłuż krawędzi patelni. Obniż ciepło, aby utrzymać tę temperaturę i załóż pokrywkę. Kłusować tuńczyka w tej mieszaninie około 15-20 minut, obracając rybę raz lub dwa razy, aby zapewnić równomierne gotowanie. Sprawdź tuńczyka przekłuwając czubkiem noża. W środku powinien być różowy, ale trochę Rzadki. Gdy tuńczyk będzie gotowy, wyjmij go z oleju i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Zaparkuj ropę. Gdy tuńczyk całkowicie ostygnie, należy go ponownie do oleju i schłodzić 4 lub 5 godzin lub do 3 dni.Fasola
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Umieść żurawinę i białą fasolę na patelni sos dodając wystarczającą ilość wody, aby pokryć przez 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola BiałaFasola Biała
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać trochę soli, a świeży tymianek i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień i niech fasola ostygnie w płynie do gotowania. Można je gotować z wyprzedzeniem i przechowywać w temperaturze pokojowej przez kilka godzin lub do 3 dni.Oczyścić i przyciąć fasolkę szparagową pozostawiając je w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj je do garnka z szybko wrzącą osoloną wodą. Gotować przez 2-3 minuty. Szybko zanurz je w lodowej kąpieli, aby zatrzymać ich gotowanie.Zrób vinaigrette w małej misce z pokrojoną w kostkę szalotką, octem z czerwonego wina i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Podgrzać około filiżanki konserwowanego oleju z tuńczyka, aż zacznie bąbelkować, przecedzić olej do miski z Czerwonym octem winnym i dodać świeżo zmielony czarny pieprz, ubijając do emulgowania. Smak i dodać więcej soli i octu do smaku.SALADToss tomoates w trochę oliwy, sól i pieprz. Pieczemy pomidory na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia przez 2 do 2 godzin (w zależności od wielkości pomidorów) w temperaturze 225 stopni F. powinny być marszczone, ale nadal wilgotne w środku. To wydobędzie ich słodycz, nawet w zimie, gdy pomidory nie są w najlepszym wydaniu. Możesz to pominąć, jeśli masz słodkie, soczyste letnie pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podgrzać 2 łyżki konserwowanego oleju z tuńczyka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Dodać plastry ząbka czosnku i tyle kostek chleba, ile zmieści się w jednej warstwie (może to być konieczne w kilku partiach). Wrzucić i tosty chleb aż złoty brązowy ze wszystkich stron, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
9
Dodać dodatkowy olej z tuńczyka w razie potrzeby (chleb będzie namoczyć go jak toastów).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
10
Wyjąć z ognia i umieścić chleb w dużej misce. Może to być wykonane do dnia lub dwóch do przodu.Gdy gotowy do podania, dodać umyte zielenie do miski z kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
ZieloniZieloni
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Odcedzić żurawinę i białą fasolę i wrzucić je z fasolką szparagową i ciepłym vinaigrette (podgrzewanie i ponownie emulgujące w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Fasola BiałaFasola Biała
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
12
Dodaj je, wraz z ciepłymi pieczonych pomidorów wiśniowych lub winogronowych do miski, jak również. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na NocPokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Na duży półmisek wlać dobrze wymieszaną sałatkę. Wrzucić kawałki cebuli przez sałatkę i top z tuńczykiem, podzielone na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
14
Podawać z opcjonalnym aioli obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
AioliAioli

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.stek z tuńczyka (1 ½ cala grubości)stek z tuńczyka (1 ½ cala grubości)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweanchois aioli (opcjonalnie €anchois aioli (opcjonalnie €" " patrz sekcja przepis)5filety z sardeli filety z sardelifilety z sardeli filety z sardeli1lekko stęchła francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe kostki lekko stęchła francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe kostkilekko stęchła francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe kostki lekko stęchła francuska bagietka, pokrojona w 1-calowe kostki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.żurawina lub inna czerwona fasola, osuszona i opłukana (15 uncji) może żurawina lub inna czerwona fasola, osuszona i opłukanażurawina lub inna czerwona fasola, osuszona i opłukana (15 uncji) może żurawina lub inna czerwona fasola, osuszona i opłukana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszona czerwona papryka (do smaku)pokruszona czerwona papryka (do smaku)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża fasola szparagowaświeża fasola szparagowa12 łyżeczki czosnku w proszkuświeże liście tymiankuświeże liście tymianku2goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony4goździkiczosnek, obrany i grubo posiekanyczosnek, obrany i grubo posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory wiśniowe lub winogronowepomidory wiśniowe lub winogronowe4251 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.great northern white beans, osuszone i opłukane (15 oz) może great northern white beans, osuszone i opłukanegreat northern white beans, osuszone i opłukane (15 oz) może great northern white beans, osuszone i opłukane1bunchgorzkie warzywa (takie jak mniszek lekarski, musztarda lub radicchio)gorzkie warzywa (takie jak mniszek lekarski, musztarda lub radicchio)12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezastrzeżony olej z tuńczykazastrzeżony olej z tuńczyka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawięcej zarezerwowanego oleju z tuńczyka, plus więcej w razie potrzebywięcej zarezerwowanego oleju z tuńczyka, plus więcej w razie potrzeby7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek, lub więcej, jeśli to konieczne, plus jedna łyżkaoliwa z oliwek, lub więcej, jeśli to konieczne, plus jedna łyżka1małeczerwona cebula, pokroić w plastry mała czerwona cebula, pokroić w plastryczerwona cebula, pokroić w plastry mała czerwona cebula, pokroić w plastry591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4krewetki i żyłkipokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4krewetki i żyłkisól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku1( bakłażany)szalotka średnia szalotkaszalotka średnia szalotka1sprigświeży tymianek gałązka świeży tymianekświeży tymianek gałązka świeży tymianek
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia98
Magazyn