Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym tuńczykiem
Trzy fasolowa zimowa sałatka Panzanella z konserwowanym Tunanem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 60g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 9,68 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek gałązka tymianku, anchois aioli, sól koszerna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zimowa sałatka Panzanella z grejpfrutem, koprem włoskim i awokado, Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem, oraz Sałatka Panzanella Z Tuńczykiem.
Instrukcje
1
Tunacarely umyć i wysuszyć stek z tuńczyka, jak również possible.In moździerzem i tłuczkiem dodać sól, tymianek, czosnek, nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki, anchois i czarny pieprz oraz 1 łyżkę oliwy z oliwek. Zmielić i dobrze wymieszać składniki, tworząc pastę. Przetrzyj tę pastę po tuńczyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka Garści
Stek Z Tuńczyka
Starty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, Każda
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Dodaj tuńczyka do głębokiej miski. Przykryć 3-4 szklanki oliwy z oliwek i przechowywać w lodówce przez kilka godzin na noc.Następnego dnia przenieść wszystkie te składniki, w tym tuńczyka do grubego DNA rondel ustawiony na średnim ogniu. Gdy olej ma odpowiednią temperaturę (nie jest zbyt gorący) pęcherzyki zaczną tworzyć się wzdłuż krawędzi patelni. Obniż ciepło, aby utrzymać tę temperaturę i załóż pokrywkę. Kłusować tuńczyka w tej mieszaninie około 15-20 minut, obracając rybę raz lub dwa razy, aby zapewnić równomierne gotowanie. Sprawdź tuńczyka przekłuwając czubkiem noża. W środku powinien być różowy, ale trochę Rzadki. Gdy tuńczyk będzie gotowy, wyjmij go z oleju i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Zaparkuj ropę. Gdy tuńczyk całkowicie ostygnie, należy go ponownie do oleju i schłodzić 4 lub 5 godzin lub do 3 dni.Fasola
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatki (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
3
Umieść żurawinę i białą fasolę na patelni sos dodając wystarczającą ilość wody, aby pokryć przez 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Biała
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać trochę soli, a świeży tymianek i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ogień i niech fasola ostygnie w płynie do gotowania. Można je gotować z wyprzedzeniem i przechowywać w temperaturze pokojowej przez kilka godzin lub do 3 dni.Oczyścić i przyciąć fasolkę szparagową pozostawiając je w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Dodatki (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj je do garnka z szybko wrzącą osoloną wodą. Gotować przez 2-3 minuty. Szybko zanurz je w lodowej kąpieli, aby zatrzymać ich gotowanie.Zrób vinaigrette w małej misce z pokrojoną w kostkę szalotką, octem z czerwonego wina i łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina Wieprzowa
6
Podgrzać około filiżanki konserwowanego oleju z tuńczyka, aż zacznie bąbelkować, przecedzić olej do miski z Czerwonym octem winnym i dodać świeżo zmielony czarny pieprz, ubijając do emulgowania. Smak i dodać więcej soli i octu do smaku.SALADToss tomoates w trochę oliwy, sól i pieprz. Pieczemy pomidory na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia przez 2 do 2 godzin (w zależności od wielkości pomidorów) w temperaturze 225 stopni F. powinny być marszczone, ale nadal wilgotne w środku. To wydobędzie ich słodycz, nawet w zimie, gdy pomidory nie są w najlepszym wydaniu. Możesz to pominąć, jeśli masz słodkie, soczyste letnie pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ciasto Kukurydziane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Mandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podgrzać 2 łyżki konserwowanego oleju z tuńczyka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Dodać plastry ząbka czosnku i tyle kostek chleba, ile zmieści się w jednej warstwie (może to być konieczne w kilku partiach). Wrzucić i tosty chleb aż złoty brązowy ze wszystkich stron, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1-1/2 Szklanki Piwa
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
9
Dodać dodatkowy olej z tuńczyka w razie potrzeby (chleb będzie namoczyć go jak toastów).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa
Mandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
10
Wyjąć z ognia i umieścić chleb w dużej misce. Może to być wykonane do dnia lub dwóch do przodu.Gdy gotowy do podania, dodać umyte zielenie do miski z kostkami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Zieloni
1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Odcedzić żurawinę i białą fasolę i wrzucić je z fasolką szparagową i ciepłym vinaigrette (podgrzewanie i ponownie emulgujące w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Fasola Biała
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
12
Dodaj je, wraz z ciepłymi pieczonych pomidorów wiśniowych lub winogronowych do miski, jak również. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W 1-calową Kostkę I Pozostawić Na Noc
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Na duży półmisek wlać dobrze wymieszaną sałatkę. Wrzucić kawałki cebuli przez sałatkę i top z tuńczykiem, podzielone na kawałki wielkości kęsa.