Trzy ciasto mleczne z Rompopem
Trzy mleko ciasto z Rompope wymaga wokół 45 minut od początku do końca. Na 90 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 8G białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, jajka, truskawki do koszyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 34%. Spróbuj Trzy ciasto mleczne z Rompopem, Rompope, oraz Rompope (Meksykański Ajerkoniak) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki w średniej misce.
Połowę płynu wlać do ciężkiego dużego rondla. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium i gotować delikatnie, aż mieszanina jest zmniejszona do 1 1/4 szklanki, często mieszając, o 17 protokół.
Ubić pozostałą połowę płynu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przed użyciem przewiń do letniej.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 8-calowa patelnia tortowa o wysokości 2 cali. Dno garnka z pergaminem; pergaminem z masła i mąki.
Ubij jajka i cukier, aby wymieszać w dużej misce. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody). Za pomocą miksera elektrycznego, beat mieszaninę stale aż gruby, bladożółty, i potrojony w objętości, o 9 minut.
Wyjąć miskę z wody. Nadal ubijać mieszaninę do ostygnięcia, około 6 minut. Mąkę przesiać na mieszankę jajeczną w 3 dodatkach, delikatnie składając w każdym dodatku.
Przenieść 1 Puchar ciasto do małej miseczki; złożyć w roztopionym masłem w 3 dodatkach. Delikatnie złożyć do ciasta w dużej misce, uważając, aby nie opróżnić ciasto.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż top będzie głęboki złoty i tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Fajne ciasto na patelni 10 minut. Włączyć ciasto na głębokim talerzu co najmniej 2 cale większe niż ciasto.
Usunąć pergamin. Używając drewnianego szpikulca, przekłuj ciasto na całej górze, odstępując Piercing 1/2 cala od siebie i naciskając szpikulec do dołu ciasta.
Stopniowo wlać połowę letniego syropu rompope na wierzch gorącego ciasta, rozprzestrzeniając się na ciasto za pomocą szpatułki i pozwalając syrop rompope namoczyć do ciasta przed dodaniem więcej. Odwróć ciasto na inny duży głęboki talerz. Przekłuć ciasto na całej górze, odstęp Piercing 1/2 cala od siebie i naciskając szaszłyk w dół do dołu ciasta. Stopniowo wlać pozostały syrop rompope na ciasto, smarując szpatułką i pozwalając syrop namoczyć przed dodaniem kolejnych.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż do całkowitego ostygnięcia, około 2 godzin, od czasu do czasu łyżki się syrop rompope, który zbiera się na dnie talerza i syrop maczając na ciasto. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę i cukier w dużej misce, aż uformują się szczyty.
Rozłóż lukier na torcie. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Udekoruj połowę jagód i mięty, w razie potrzeby.
Podawać z pokrojonymi jagodami.