Trzcina Jagnięca W Stylu Marokańskim

Trzcina Jagnięca W Stylu Marokańskim
Marokański styl jagnięcina Shanks może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 979 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, mielony kminek, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 80%. Spróbuj Marokańskie Jagnięce Shanks, Marokańskie Duszone Jagnięce Shanks, oraz Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju. Golonki doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Dodaj je do zapiekanki, 2 na raz, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 12 protokół.
4
Przełożyć na talerz i wytrzeć zapiekankę.
5
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj cebulę, marchew i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodać kminek, kolendra, cynamon, ziele angielskie i gałka muszkatołowa i gotować, mieszając, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KminekKminek
8
Dodaj pastę pomidorową i harissa i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać w winie i gotować, aż zmniejszy się do gęstego syropu, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
HarissaHarissa
SyropSyrop
WinoWino
9
Dodaj pomidory i 1 szklankę bulionu z kurczaka do zapiekanki. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Nestle jagnięce golonki w cieczy. Przykryć szczelnie i dusić w piekarniku przez około 3 godziny, fastrygując od czasu do czasu, aż mięso prawie spadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
PomidorPomidor
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przełóż trzonki na talerz i przykryj folią. Zostaw włączony piekarnik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Migdały rozłożyć na patelni w równomiernej warstwie i tosty przez około 10 minut, lub na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
12
SOS przecedzić do miski, naciskając na warzywa; odtłuścić tłuszcz. Powrót sos do zapiekanki i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Warzywa i jagnięcinę włożyć do sosu i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
W małej misce wymieszać miętę z kolendrą i migdałami i lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KolendraKolendra
MigdałyMigdały
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół. Wymieszać kuskus i gotować, aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzalotkaSzalotka
16
Dodać pozostały 1 szklankę bulionu z kurczaka, wodę i 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WodaWoda
SólSól
17
Zdjąć z ognia i dodać porzeczki. Przykryć i odstawić na 10 minut. Puch widelcem i wymieszać połowę mieszanki ziołowo-migdałowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
MigdałyMigdały
18
Usypać kuskus na środku dużego talerza. Ułóż jagnięce golonki wokół kuskusu i łyżkę sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
KuskusKuskus
SOSSOS
19
Posypać pozostałą mieszanką ziołowo-migdałową i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
20
Dodać do przodu: jagnięcinę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Ostrożnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
21
Rekomendacja wina: ciepłe przyprawy smakowe, soczysta duszona jagnięcina i słodkie prażone migdały to wszystko świetne dopasowanie do hitu owoców w 1999 Howell Mountain Vineyards Zinfandels-stare winorośle, Beatty Ranch i Black Sears.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
PrzyprawyPrzyprawy
OwoceOwoce
Ranch DressingRanch Dressing
JagnięcinaJagnięcina
WinoWino

Składniki

7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory całe obrane, odsączone i grubo posiekanepomidory całe obrane, odsączone i grubo posiekane2marchew drobno posiekanamarchew drobno posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion niskosodowy w puszkachbulion z kurczaka lub bulion niskosodowy w puszkach23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana kolendraposiekana kolendra2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kuskus instant Boxkuskus instant Box591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone porzeczkisuszone porzeczki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoharissa lub inna pasta chileharissa lub inna pasta chile2kilogramymięsiste golonki jagnięce (o każdej)mięsiste golonki jagnięce (o każdej)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana miętadrobno posiekana mięta0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka mielonaszalotka mielona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweścinane migdały, posiekaneścinane migdały, posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn