Trzcina Jagnięca W Stylu Marokańskim
Marokański styl jagnięcina Shanks może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 979 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, mielony kminek, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 80%. Spróbuj Marokańskie Jagnięce Shanks, Marokańskie Duszone Jagnięce Shanks, oraz Marokański Kuskus Warzywny Z Jagnięciną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju. Golonki doprawić solą i pieprzem.
Dodaj je do zapiekanki, 2 na raz, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 12 protokół.
Przełożyć na talerz i wytrzeć zapiekankę.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w zapiekance.
Dodaj cebulę, marchew i czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać kminek, kolendra, cynamon, ziele angielskie i gałka muszkatołowa i gotować, mieszając, aż lekko tosty, o 1 minutę.
Dodaj pastę pomidorową i harissa i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 2 protokół. Wymieszać w winie i gotować, aż zmniejszy się do gęstego syropu, o 4 protokół.
Dodaj pomidory i 1 szklankę bulionu z kurczaka do zapiekanki. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Nestle jagnięce golonki w cieczy. Przykryć szczelnie i dusić w piekarniku przez około 3 godziny, fastrygując od czasu do czasu, aż mięso prawie spadnie z kości.
Przełóż trzonki na talerz i przykryj folią. Zostaw włączony piekarnik.
Migdały rozłożyć na patelni w równomiernej warstwie i tosty przez około 10 minut, lub na złoty kolor.
SOS przecedzić do miski, naciskając na warzywa; odtłuścić tłuszcz. Powrót sos do zapiekanki i gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Warzywa i jagnięcinę włożyć do sosu i ogrzać.
W małej misce wymieszać miętę z kolendrą i migdałami i lekko doprawić solą i pieprzem.
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół. Wymieszać kuskus i gotować, aż lekko rumiane, 2 do 3 protokół.
Dodać pozostały 1 szklankę bulionu z kurczaka, wodę i 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i dodać porzeczki. Przykryć i odstawić na 10 minut. Puch widelcem i wymieszać połowę mieszanki ziołowo-migdałowej.
Usypać kuskus na środku dużego talerza. Ułóż jagnięce golonki wokół kuskusu i łyżkę sosu na wierzchu.
Posypać pozostałą mieszanką ziołowo-migdałową i podawać.
Dodać do przodu: jagnięcinę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Ostrożnie.
Rekomendacja wina: ciepłe przyprawy smakowe, soczysta duszona jagnięcina i słodkie prażone migdały to wszystko świetne dopasowanie do hitu owoców w 1999 Howell Mountain Vineyards Zinfandels-stare winorośle, Beatty Ranch i Black Sears.