Truskawkowe Sufganiyot może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 362 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.09 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, brandy, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Sufganiyot, Sufganiyot, oraz Sufganiyot.
Instrukcje
1
Połączyć drożdże,1 łyżkę mąki, 1 łyżkę cukru i 2 łyżki ciepłej wody w misce miksera stojącego*; odstawić, aż drożdże zaczną się spieniać, około 5 minut.
Wymieszać onlow speed z hookuntil ciasta w połączeniu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
Dodaj 6 łyżek masła 1 kawałek raz, dobrze mieszając międzyskładniki. (Wszelkie małe grudkibutter dostanie pracował do ciasta, gdy więcej mąki dodaje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
5
Stopniowo dodawać pozostałe2 szklanki mąki (może nie trzeba go wszystkie), mieszając aż mostlycombined między dodatkami, aż ciasto jest miękkie, gładkie, andshiny-ciasto rozpocznie topull z dala od boków Bowland wspiąć się hak ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
6
* Jeśli nie masz miksera stojącego, możesz uzyskać takie same wyniki, mieszając ciasto solidną drewnianą łyżką i ugniatając na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
1
Obrócić ciasto na powierzchnię flouredwork i zagnieść, dodając więcej mąki w razie potrzeby, aż nolonger lepki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
2
Przełożyć do miski z masłem,obrócić do płaszcza i przykryć ręcznikiem kuchennym aclean.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Cukierki Peachie-o
3
Pozwól wznieść sięw ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż do podwójnej wielkości, około 1 godziny.
1
Rozwałkuj ciasto na lekko parzonympowierzchnia do grubości 3/4". Za pomocą frezu z nadzieniem, wyciąć rund ciasta, przekręcając frezy w celu uwolnienia ciasta (to wzmacnia rozdrabnianie ciasta, aby ciasto się puściło podczas suszenia). Raz Przerzuć resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
2
Przełożyć ciasto na wyłożoną apergaminem blachę do pieczenia i obłożyć luźno inną kitchentowelą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Niech wzrosną, aż nie zakończyćpodwójny rozmiar, 40-50 minut.
4
Jeśli nie jesteś gotowy do friedough, przechowywać w lodówce rundy do3 godzin.
1
Dopasuj duży ciężki rondel z termometrem; wlać vegetableoil do pomiaru 4" i podgrzać średnio-wysoką temperaturę, aż termometr zarejestruje 177°. pracując partiami, smaż ciasto na złoty kolor, około 1 minuty na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i ostudzić lekko przed napełnieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
1
Dżem impulsowy w procesie spożywczym jest gładki (to sprawi, że będzie on łatwiejszy do rur). Scrape jam intopiping bag wyposażony w końcówkę 1/4"*.Włóż końcówkę do góry sufganiyoti delikatnie wypełnić, aż dżem tylko pokesout otworu. Pył z proszkiemsugar tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
2
* Jeśli nie masz worka rurowego, zrób płytką dziurkę z wykałaczką, a następnie użyj plastikowego worka z otworem 1/4" otwieranym ukośnie od 1 rogu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
1
Gdy opanujesz technikę sufganiyot, możesz wymienić wszystko, co chcesz zachować,krem do ciast lub powłokę cukrową.