Truskawkowy Sos Balsamiczny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj sosu truskawkowego balsamicznego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 49 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, truskawki, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj SOS Balsamiczno-Truskawkowy, Migdałowy Kurczak & Truskawka-Sos Balsamiczny, oraz Kotlety wieprzowe w sosie balsamicznym Truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ocet balsamiczny do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ocet zagęszcza się i zmniejsza się do 1/4 jego pierwotnej objętości, 5 do 10 minut.
Wymieszaj truskawki, cukier, sól i skórkę z cytryny. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż truskawki uwolnią soki i zmiękną, około 5 minut.
Używając tylnej drewnianej łyżki, zmiażdżyć truskawki z boku rondla. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje i syropy, 5 do 10 minut więcej.
Wyjąć z ognia, ostudzić do temperatury pokojowej, a następnie użyć natychmiast lub przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.