Truskawkowy Parfait ze świeżym kremem Normandy
Truskawkowy Parfait ze świeżym kremem Normandy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brązowy cukier, pieprz, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Spróbuj Truskawkowy Krem Parfait, Parfait Truskawkowo-Bananowy Z Kremem Cointreau, oraz Świeże Lody Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować truskawki, połącz brązowy cukier i ocet w średniej misce, mieszając trzepaczką; dodaj 2 szklanki truskawek, delikatnie mieszając, aby pokryć. Przykryć i schłodzić 4 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Aby przygotować śmietanę, połącz crme frache i 1 1/2 łyżeczki cukru, dobrze mieszając, aż cukier się rozpuści. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować sorbet, połączyć 2 szklanki truskawek, 1/4 szklanki cukru granulowanego, soku i pieprzu w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej. Przecedzić mieszaninę truskawek przez sito w dużej misce i wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.
Aby zmontować parfaits, łyżka 3 łyżki sorbetu do każdego z 8 flety szampana; top z 3 łyżki truskawek. Łyżka 1 1/2 łyżeczki śmietany na każdej porcji.
Na każdą porcję skropić Pozostałe soki z truskawek.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.