Truskawkowy Kurczak Balsamiczny
Truskawkowy kurczak balsamiczny to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 443 kalorie, 33g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka mielonego pieprzu, pietruszki, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Podobne przepisy to Truskawkowy Kurczak Balsamiczny, Balsamiczna Truskawkowa Sałatka Z Kurczakiem, oraz Balsamiczny Kurczak & Truskawka Quesadilla.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać jogurt, 1/2 szklanki octu balsamicznego, cukier, pieprz, cynamon i sól.
Połówki piersi kurczaka umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia i polać je sosem. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kurczaka w połowie drogi.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Zeskrobać marynatę z piersi kurczaka i włożyć do gorącego oleju. Szybko brązowy kurczaka po obu stronach, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż kurczak nie jest już różowy i soki uruchomić jasne, o 15 protokół.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 3 minuty.
Podczas gotowania kurczaka, przenieść marynatę do rondla. Doprowadzić do niskiego gotować na średnim ogniu.
Usuń łodygi z truskawek i pokrój cienko, aby ładnie się wachlowały. Odstawić.
Pokroić piersi z kurczaka po przekątnej na 1/2 cala grubości plastry.
Ułożyć na talerzach i posypać sokiem z cytryny. Łyżka około 2 łyżki marynaty na każdej piersi kurczaka, i wachlarza jedną pokrojoną truskawkę na górze.
Dekoruj posypką świeżej mięty i pietruszki. Jeśli naprawdę kochasz ocet balsamiczny, Zakończ danie Sztuczną mżawką.