Truskawkowy Krem Rabarbarowy
Przepis truskawkowy krem rabarbarowy można zrobić w około 20 minut. Ta przystawka ma 245 kalorii, 3G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Za $2.02 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, rabarbaru, truskawek i cukru. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy obejmują Lody Truskawkowo-Rabarbarowe, Deser Kremowy Truskawkowo-Rabarbarowy, oraz Truskawkowe ciasto jogurtowe z rabarbarem z sosem truskawkowo-rabarbarowym.
Instrukcje
W małym rondelku połącz rabarbar, 2 łyżki cukru i wodę. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut lub do miękkości.
Przełóż do małej miski; schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść truskawki i pozostały cukier w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj do puree. Wymieszaj z mieszanką rabarbaru. Dodać bitą śmietanę. Łyżka do dwóch szklanek parfait lub dań deserowych. Przykryj i wstaw do lodówki, aż ostygnie.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi jagodami.