Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe Z Rodzynkami
Truskawkowe ciasto rabarbarowe z rodzynkami to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Ten deser ma 214 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, mielonego imbiru, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Chutney Z Rabarbarem, Wiśnią I Złotymi Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Ułóż 9-calowe naczynie z ciasta z cieście.
Wymieszać razem truskawki, rabarbar, rodzynki, mąkę, cukier i imbir w misce; pozostawić mieszaninę na 15 minut. W międzyczasie rozwałkuj pozostałą skorupę na 10-calowe koło na mącznej powierzchni roboczej.
Umyj dolną skórkę białkiem jajka i wlej nadzienie. Nadzienie równomiernie posmarować masłem.
Pokrój pozostałą skórkę na paski o szerokości 3/4 cala (użyj zapiekanego noża do ciasta, aby uzyskać ładniejszą skórkę). Zwilż Brzeg wypełnionej skorupy dolnej odrobiną wody i ułóż dwa najdłuższe paski w krzyż na środku ciasta. Pracując od następnego najdłuższego do najkrótszego paska, naprzemiennie poziome i pionowe paski, tkając paski podczas jazdy. Naciśnij paski kraty w dół na dolnej krawędzi skorupy do uszczelnienia, i przyciąć paski górnej skorupy starannie.
Umieścić ciasto w obrębionej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut; niższe ciepło piekarnika do 400 stopni F (205 stopni C), i piec do złotego koloru, o 20 więcej minut. Wyrównaj krawędzie skorupy folią aluminiową, jeśli zbyt szybko brązowieją.