Truskawkowa Pavlova
Przygotowanie truskawkowej Pavlovej zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Ten deser ma 248 kalorii , 3 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 1,05 dolara za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu migdałowego, truskawek, kamienia winnego i śmietany kremówki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Jest idealny na Dzień Matki . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Czekoladowa Pavlova z owocami zimowymi , Pavlova z kremem cytrynowym i Pavlovan lub Palova są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włóż białka jaj do dużej miski i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Ubijaj białka na średnich obrotach, aż będą piankowate.
Dodaj kamień winny i ubijaj, aż powstanie miękka piana. Stopniowo dodawaj 1-1/4 szklanki cukru, po 1 łyżce stołowej, ubijając na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana.
Posyp mieszankę z białek mąką kukurydzianą, wymieszaj. Dodaj sok z cytryny i ekstrakt.
Spryskaj sprayem do pieczenia formę do pizzy o średnicy 14 cali. Nałóż bezę na formę, formując 12-calowe serce; delikatnie zaokrąglij brzegi.
Piecz w temperaturze 250°C przez 45–55 minut lub do momentu, aż ciasto będzie chrupiące. Ostudź na blasze, na kratce.
W misce ubij śmietanę na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, ubijając, aż piana stanie się sztywna. Wyłóż na bezę i ułóż na niej truskawki.