Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy

Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj truskawkową Panna Cottę z kompot truskawkowy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, mleko, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy, Śmietana Panna Cotta z kompot truskawkowy, oraz Waniliowa fasolka Panna Cotta z kompot truskawkowo-rabarbarowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Truskawki, maślankę i cukier zmiksować w blenderze na bardzo gładką masę, a następnie przelać przez bardzo drobne sito do średniej miski, mocno naciskając na cząstki stałe. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
MaślankaMaślanka
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Posypać żelatynę na mleku w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W małym rondlu zagotować śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając aż do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Śmietanę ubić na przecier truskawkowy i wlać do foremek. Chill formy, pokryte, do firmy, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Aby odmłodzić, zanurz formy w małej misce z gorącą wodą 2 lub 3 sekundy, a następnie odwróć panna cottas na talerze deserowe i usuń formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut, aby lekko zmiękczyć.
1
Truskawki podziel na pół wzdłuż, jeśli są małe, lub na ćwiartkę, jeśli są większe.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
2
W misce ubijamy sok pomarańczowy i drobny cukier, aż cukier się rozpuści i dodajemy truskawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
TruskawkiTruskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Podawać panna cottas z kompot.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
1
Panna cottas można schłodzić w foremkach, przykryć, do 2 dni.
2
Każda porcja zawiera około 146 kalorii i 3 gramy tłuszczu.
3
Gourmet

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn