Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj truskawkową Panna Cottę z kompot truskawkowy. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, mleko, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawkowa Panna Cotta z kompot truskawkowy, Śmietana Panna Cotta z kompot truskawkowy, oraz Waniliowa fasolka Panna Cotta z kompot truskawkowo-rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Truskawki, maślankę i cukier zmiksować w blenderze na bardzo gładką masę, a następnie przelać przez bardzo drobne sito do średniej miski, mocno naciskając na cząstki stałe. Wyrzucić ciała stałe.
Posypać żelatynę na mleku w małej misce i odstawić 1 minutę, aby zmiękczyć.
W małym rondlu zagotować śmietanę.
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając aż do rozpuszczenia.
Śmietanę ubić na przecier truskawkowy i wlać do foremek. Chill formy, pokryte, do firmy, co najmniej 8 godzin.
Aby odmłodzić, zanurz formy w małej misce z gorącą wodą 2 lub 3 sekundy, a następnie odwróć panna cottas na talerze deserowe i usuń formy.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut, aby lekko zmiękczyć.
Truskawki podziel na pół wzdłuż, jeśli są małe, lub na ćwiartkę, jeśli są większe.
W misce ubijamy sok pomarańczowy i drobny cukier, aż cukier się rozpuści i dodajemy truskawki.
Podawać panna cottas z kompot.
Panna cottas można schłodzić w foremkach, przykryć, do 2 dni.
Każda porcja zawiera około 146 kalorii i 3 gramy tłuszczu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.