Truskawki z cukrem cytrynowym i syropem lawendowym
Truskawki z cukrem cytrynowym i syropem lawendowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 126 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz crème fraîche, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Mus Z Białej Czekolady Cytrynowy Z Syropem Z Jeżyny Lawendowej, Truskawki w syropie cytrynowym Meyer, oraz Ciastka Z Cukrem Cytrynowo-Lawendowym.
Instrukcje
Mash 1/3 szklanki cukru i skórki cytryny w małej misce dobrze wymieszać. (Cukier cytrynowy można zrobić 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Przynieś 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki wody, miodu i lawendy, aby zagotować w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż aromat lawendy jest wyraźny, o 3 protokół. Przecedzić syrop do małej miseczki. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej. Przepłukać syrop przed kontynuowaniem.)
Umieścić jagody w dużej misce.
Na jagody wlać ciepły syrop; wymieszać do okrycia. Podzielić jagody i syrop między 8 miseczek. Łyżka crème fraîche na jagody, posypać cukrem cytrynowym, i podawać natychmiast.
* Dostępne w sklepach z naturalną żywnością i na niektórych rynkach rolnych.