Truskawki i śmietana Pawłowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj truskawek i śmietany Pavlovan. Ten przepis służy 8. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma 303 fanów. Mieszanka plus 2 łyżki cukru granulowanego, mielone migdały, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czekoladowa Pavlova z truskawkami i śmietaną, Stalówka kakaowa Pavlova z balsamicznymi truskawkami i śmietaną, oraz Krem Malinowy Pawłowa.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 141°. nasmaruj i cukier boki dwóch 9-calowych patelni do ciast. Spody wyłożyć papierem do pieczenia.
W małej misce, ubić 1 1/2 szklanki cukru ze skrobią kukurydzianą; odstawić.
Białka umieścić w czystej, suchej misce stojącego miksera wyposażonego w mocowanie do ubijania. Beat na średniej prędkości do piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i pokonaj do miękkiego szczytu.
Po uruchomieniu miksera powoli dodawać mieszankę cukru / skrobi kukurydzianej. Kontynuuj bicie do sztywnego szczytu, 3 do 5 minut. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj wanilię.
Wyjmij miskę z miksera i złóż zmielone migdały gumową szpatułką.
Podzielić bezę między Patelnie i wygładzić szczyty.
Na wierzch posypać pokrojonymi w plasterki migdałami.
Piec, aż kolor Bez jest jasny beż, a góra czuje się ostry, ale środek jest nadal miękki, 50 do 60 minut.
Przenieś patelnie do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Gdy bezy ochładzają się, truskawki wrzucić z 1 łyżką cukru. Za pomocą miksera wyposażonego w mocowanie do ubijania, ubij śmietanę z pozostałą łyżką cukru i pozostałą łyżeczką wanilii na średniej prędkości do miękkiego szczytu. Przechowywać w lodówce aż do momentu złożenia.
Przeciągnij nóż wzdłuż wewnętrznej krawędzi patelni i ostrożnie odwróć bezy na talerze.
Umieść jedną bezę na talerzu, od góry do góry.
Połowę truskawek z sokiem rozłożyć na bezę i polać połową bitej śmietany.
Drugą bezę ułożyć na wierzchu, ułożyć śmietaną, a następnie truskawkami. Pył z cukrem cukierniczym i podawać natychmiast.