Truskawka Owoce Skóra
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawkowej skóry owocowej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Mieszanka cukru granulowanego, truskawek, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Truskawka Rabarbar Owoce Skóra, Truskawka Jagoda Owoce Skóra, oraz Skóra Owocowa Brzoskwiniowo-Truskawkowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 77° i ułóż stojak na środku. Linia obramowane blachy do pieczenia z matą silikonową do pieczenia i umieścić go na płaskiej powierzchni roboczej; odstawić.Na średnim rondlu ułożyć sitko o drobnych oczkach; odstawić.
Umieść truskawki, cukier i sól w blenderze i zmiksuj na dużej prędkości, aż uzyskasz bardzo gładkie przeciery, około 1 minuty.
Wlać mieszaninę przez sitko do rondla i za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać o wewnętrzną powierzchnię Sitka, aby przepchnąć przecier, aż pozostaną tylko nasiona.
Usunąć sitko i wyrzucić nasiona.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, mieszając od czasu do czasu gumową szpatułką i skrobając boki i dno patelni, aż mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu i skrobanie boki i dno patelni, aż mieszanina lekko zgęstnieje i zmniejsza się do około 1 3/4 do 2 filiżanek, o 15 do 20 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny.
Przenieść mieszaninę do żaroodpornego pojemnika z wylewką lub zwrócić ją do oczyszczonego i wysuszonego dzbanka do blendera.Powoli wlać mieszaninę na matę do pieczenia, śledząc wnętrze kolorowego obramowania, aby utworzyć prostokąt. (Jeśli mata do pieczenia nie ma obramowania, zostaw 1-calową granicę od krawędzi.)
Wlać pozostałą mieszaninę w granicach prostokąta w zygzakowatym wzorze (nie wlewaj wszystkiego na środek maty do pieczenia). Używając gumowej szpatułki, popchnij mieszaninę, aby pokryć puste części w obrębie prostokąta (powierzchnia nie będzie równa). Utrzymując blachę do pieczenia na powierzchni roboczej, chwyć krawędzie blachy—naciskając kciukami na odsłoniętą granicę maty do pieczenia-i delikatnie potrząśnij tam iz powrotem, aby wyrównać powierzchnię mieszaniny, obracając blachę do pieczenia i wstrząsając w razie potrzeby.
Wstawić do piekarnika i piec, aż powierzchnia skórki owocu będzie lekko lepka w dotyku, ale po naciśnięciu w kilku różnych miejscach palec nie pozostawi wcięcia, około 5 do 7 godzin.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika, umieść na stojaku z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Odstawić 16-calowy arkusz papieru woskowanego lub pergaminu. Zaczynając od jednej krótkiej krawędzi ochłodzonej skóry owocowej, wyciągnij ją z maty do pieczenia i przenieś na papier. Za pomocą czystych nożyczek kuchennych, przeciąć skórę owoców i papieru, aby utworzyć paski o pożądanym rozmiarze, kształty lub kawałki, a następnie zwinąć je, Papier i wszystko (aby zapobiec przyklejaniu). Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.