Trunek Jagodowy
Trunek jagodowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako napój. Mieszanka jagód, skórki z cytryny, syropu cukrowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Alkoholowa Pot, Liquor.com Pina Colada, oraz Przepis Na Lizaki Alkoholowe.
Instrukcje
Rozmrożone jagody rozgnieść widelcem w misce, a następnie umieścić w słoiku konserwowym 1-quart.
Dodać skórkę cytrynową, goździki i wódkę.
Szczelnie zamknąć słoik pokrywką i umieścić w chłodnym, ciemnym miejscu. Odstawić wódkę na 3 miesiące, delikatnie potrząsając słoikiem co kilka dni.
Po 3 miesiącach odcedź jagody i przefiltruj wódkę przez gazę do kolejnego słoika 1-ćwiartkowego.
Wlać syrop cukrowy, szczelnie zamknąć słoik pokrywką i wstrząsnąć, aż syrop się rozpuści.
Ponownie umieścić w chłodnym, ciemnym miejscu i wiek przez co najmniej miesiąc. Gdy będziesz gotowy do butelki, przefiltruj ponownie przez gazę, a następnie wlej do dekoracyjnej butelki do wyboru.