Truflowane Szparagi Crostini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Truflowanych szparagów Crostini. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szparagi, pieprz, ser manchego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Spróbuj Truflowane Szparagi Z Parmezanem I Jajkami, Szparagi, Brie I Szynka Crostini # SundaySupper, oraz Szparagi, Brie I Szynka Parmeńska Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry bagietki w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia; broil 1 minutę lub do lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; odwrócić i dusić 1 minutę lub aż lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić na patelni.
Napełnij dużą patelnię wodą na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać szparagi; gotować 2 minuty lub aż chrupiące-miękkie.
Szparagi odcedzić i zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić. Szparagi posiekać na miarę 2 szklanki.
W misce ułożyć posiekane szparagi.
Dodaj olej, sól, i pieprz; wrzucić dobrze do herbu.
Każdą kromkę chleba przełożyć 1 okrągłą łyżką mieszanki szparagów; ułożyć na blasze do pieczenia.
Ser posypać równomiernie crostini. Broil 1 minutę lub aż ser topi się i zaczyna topić.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto